Citroen’in Korsika hedefi, zaferleri ikilemek!

Citroën WRT, Meksika’daki dramatik galibiyetin mimarları ris Meeke-Paul Nagle ikilisinin yanı sıra Stéphane Lefebvre-Gabin Moreau ve Craig Breen-Scott Martin adına üç C3 WRC ile Korsika’da start alacak. Bugünkü konseptte WRC organize edilmeden çok önce, Tour de Corse, 1950’lerde efsanevi statüsünü kurmaya başlamıştı. O zamanlar, adanın yolları otomobil ve sürücülerin yeteneği için acımasız bir test alanıydı. Bugün bile, 10 bin virajıyla hâlâ düzensiz ve aşındırıcı dar yollarla sersemletici etapları ile oldukça meşhur. Frenler ve lastikler üzerine yoğunlaşılan rallide dağ manzarası kadar sürekli değişen hava da dikkat çekici. Rallinin sonbahar ya da ilkbaharda düzenlenip tutulmadığı yıllarda, bu yıl olduğu gibi, yağmurun olmaması da son derece sıra dışı!

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında düzenlenen Fransız Rallisi, bu yıl Meksika ve Arjantin rallileri arasında yer aldı. Altı toprak rallinin arasında çok dikkat çekici yeniden yapılanma. Sonuç olarak, organizatörler parkur üzerinde 2016 yılında kullanılandan çok farklı bir değişiklik yapmadı. Ajaccio yollarındaki açılış etaplarından sonra ralli Cumartesi günü Bastia bölgesinde, son gün ise Porto-Vecchio’ya yakın etaplarda olacak. Rallinin 60’ncı yılında güzergah on etaptan oluşuyor. Monte-Carlo sadece bir asfalt ralli olarak görülmediğinden Tour de Corse, son spec WRC’lerin bu yüzeyde ilk defa karşılaşmasına sahne olacak. Gözlemciler, ki özellikle de takım mühendisleri, bu yüzden otomobillerin performanslarını karşılaştırma konusunda çok sabırsızlar.

İlk üç ralliyi kazanan üç farklı üretici ile bu sezon, çok açık bir rekabet olacak gibi görünüyor! Citroën Total Abu Dhabi WRT, üst üste ikinci kez kazanmak istiyor ve bu yüzden şansını arttırmak için ilk kez üç C3 WRC ile katılıyor. Hedefler üç sürücü için de farklı. Kris Meeke geçen yılki rallide sergilediği potansiyelini teyit etmek isterken, geçen yıl rallinin 5’incisi Craig Breen tecrübesini daha iyi bir sonuç almak için gösterecek. Daha önce sadece bir kez WRC’de yarışmış olan Stéphane Lefebvre için ise durum biraz  farklı; genç Fransız, kendisini en iyi pilotlara karşı test etmeden önce yol notlarına ince ayar yapmak isteyecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top