Bryan Bouffier ERC’de!

Byran Bouffier, 4-6 Mayıs’ta yapılacak Kanarya Adaları Rallisi’nden başlayarak Fiesta R5 ile altı ralli için bir program hedeflediğini açıkladı. Üç kez Polonya bir de Fransa şampiyonluk unvanına sahip ve kariyerinde Monte-Carlo ve Korsika Turu rallileri galibiyetleri olan, üç kez de ERC rallisi kazanan, 2013’te Avrupa 2’ncisi, geçen sezonun 4’üncüsü Byran Bouffier, 2017’de ise Avrupa unvanını kazanmak için motive oldu.

38 yaşındaki Fransız, “Şampiyonluk için mücadele etmek her zaman iyidir” dedi ve ekledi; “Geçen sene ERC’de rekabet seviyesi o kadar harika değildi, bu yıl ise daha çok. Medya ilgisi bu yıl şampiyonaya çok uygun. Harika bir fırsatımız var ve umarım şampiyonada iyi bir konumda olmak için ekibimizle birlikte iyi bir iş çıkarabilirim. Kendimi daha hızlı olmaya zorlayacağım, çünkü büyük zorluk motivasyonun orada olması anlamına geliyor.”

Bouffier’ın Kanarya Adaları’ndan sonraki kesin programı henüz açıklanmadı ancak Haziran’daki toprak zeminli Kıbrıs Rallisi, tam toprak Rally Rzeszow ve Barum Czech Rally Zlín, Ağustos ayında Ralli di Roma Capitale, asfalt olarak ta Eylül ayındaki İtalyan rallileri, ve Ekim ayında hızlı Letonya’da Liepāja Rallisi yer alıyor. “2011 yılında Kanarya Adaları Rallisi’ni bir kez yaptım ve sonuçta fantastik olmasa da pek çok seyirci ile gerçekten muhteşem bir gösteri olduğunu hatırlıyorum” dedi Bouffier. “Gran Canaria büyük bir ada olmasa da, etaplarda pekçok kişi vardı ve hava da güzeldi. Asfaltta daha fazla tecrübeye sahip olduğum doğru ama son kez 2014’te olduğu için bazı uygulamaya ihtiyacım olmasına rağmen yine de toprakta da iyi sonuçlar alabileceğimi hissediyorum”.. ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley ise, “Bryan’ın ERC’ye verdiği müthiş bir haber! Kajetan Kajetanowicz ve Alexey Lukyanuk gibi Bryan da potansiyel şampiyon olmakla kalmayıp, aynı zamanda ERC Junior Under 28 Şampiyonasında genç yetenekler için de iyi bir referans” diye konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top