2017 İzmir Kupası başladı…

İzmir Kupası’nın ilk yarışı, Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından 9 Nisan Pazar günü, İzmir Menderes otokros parkurunda gerçekleştirildi 4 ayrı kategoride, 2 ayak üzerinden yapılan yarış, görselliği yüksek ve rekabetçi bir karaktere sahip parkurda zorlu ve çekişmeli geçti. Kategori 1’de Yüksel Duvarcı ile Bedri Kolsallayan arasında yaşanan mücadele nefes kesti.

Her iki ayakta da rakibine üstünlük sağlayan Yüksel Duvarcı birinci, ikinci ayakta ilk üç tur performansı çok iyi olan ancak son iki turda motorundaki güç kaybı nedeniyle zaman kaybeden Bedri Kolsallayan ikinci oldu. Burak Güngör son derece başarılı bir pilotajla üçüncü sırada podyuma çıktı. Genç yetenek Cem Doğrular Kategori 2 birinciliğini elde ederken en iyi parkur zamanının da sahibi oldu. Uzun bir süre parkurlardan uzak kalan Mustafa Kurun ikinci olurken ilk kez start alan Ünal Kurtoğlu üçüncü oldu.

Kategori 3 de Mithat Diker sezonun ilk yarışında otomobili arızalanınca start alamadı, ama firması Ege Asal Metal sponsorluğunda yarışan Erdal Oral birinci Mustafa Sözkesen ikinci oldu. İkinci ayakta start alamayan Tibet Arbak birinci ayaktan elde ettiği 8 puanla üçüncü oldu.İki yarışmacının start aldığı Kategori 4 de ise katıldıkları ilk yarışların da mekanik arızaya yenik düşen Çağlar Tenekeci ile Levent Ceylan podyuma çıkamadı.

Yarış da dereceye girenler kupalarını Aydın Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Kuvvet Erim’in elinden aldı. Kupa töreninde konuşan Kuvvet Erim, “Kulüp olarak başlattığımız çalışmalarla sporcu sayımızı artırdık. Bundan sonra da Mithat Diker’in de maddi ve manevi katkıları ile bu güzel organizasyonlara imza atmaya devam edeceğiz.” dedi. İzmir Kupası’nın ikinci ayağı 24 Eylül 2017 Pazar günü İzmir, Menderes’de olacak. (Ayosk)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top