Moffett, WRC için ERC’de U28’e göz dikti

Josh Moffett, gelecekte WRC’de yarışmak için FIA ERC Junior 28 Yaşüstü Şampiyonası’nı seçti. 2017 için bu kategori, 2018’de WRC’nin Avrupa ayaklarında bir seferlik bir katılım sunuyor. Monaghan’dan Moffett da bir dizi genç ve yetenekli ralli pilotu arasında bu ödülü almaya hazır. Moffett’in ERC macerası, genç İrlandalı ralli yıldızları için büyük bir teşvik olan prestijli Billy Coleman Ödülü’nü ele geçirmesi ve alıcısına 50 bin Pound nakit ödülüyle kısmen mümkün. O, 30 Mart-1 Nisan tarihleri ​​arasında toprak zeminli Azores Rallisi’nden başlayarak, en az dört ralliye katılmayı planlıyor.

24 yaşındaki Moffett, “Bu fırsatı ERC’de rekabet etmek ve bu çok önemli ödüllendirmeleri takip etmekten mutluluk duyuyorum” dedi ve ekledi; “Bazı olaylarla ilgili daha önce deneyimim var, ancak rekabetin eskisinden daha da yüksek olmasını bekliyorum. ERC, mali açıdan erişilebilir ve birçok medya kapsamı ve harika bir ödül ile gelen yüksek profilli bir uluslararası şampiyona, bu yüzden başlamak için sabırsızlanıyorum. Şimdi, İrlanda’da yarışmada öğrendiğim her şeyi pratiğe dökmek zorundayım ve kariyerimi bir sonraki seviyeye taşımak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Fulton ise Moffett’in görüşlerine şunları ekledi: “Josh ile kısa bir süre birlikte çalışsam da ilerleme ve direksiyon yetenekleri beni etkiledi ve açıkça yetenekleri var. Zor ama keyifli bir mevsim olacak ve mücadeleye hazırız.” ERC Junior U28, 1 Ocak 1989’da veya daha sonra R5’lerde yarışan sürücüler için. Ekipler, Azores Rallisi’nden başlayarak Ekim ayında Letonya merkezli Rally Liepāja’yı bitirerek olası en az dört yarış sayıyor. ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Josh ve James’i ERC’ye hoş geldiniz diyoruz. İrlanda’da yeteneklerini gösterdiler. Yeteneklerini uluslararası alanda kanıtlamak için ERC Junior U28’i seçmesi ise harika.” Moffett ve Fulton, Azor’daki ERC ayağından sonra Gran Canaria, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki ERC Junior U28 rekabetlerine katılmayı planlıyor. (fiaerc.com)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top