Meksika’da otoban kazası ralliyi durdurdu!

Meksika Rallisi’nde ikinci gün büyük sürpriz; 2 ve 3’ncü etaplar iptal edildi, yarışın akışı için B planı olmayan organizasyonun güzergah üzerinde yeni seçenekler üzerinde çalıştığı açıklandı. Dün (perşembe) gece Meksika City’deki seramonik start ve ardından cadde etabından sonra ikinci gün olan bugün (Cuma) etapların yer aldığı bölgeye toplu halde transfer edilmesi gereken yarış otomobilleri, Meksika otobanda yaşanan bir trafik kazası nedeniyle saatlerce mahsur kaldı.

Yarış araçlarını taşıyan TIR’lar, Meksika’nın iki şehri (Meksika City – Leon) arasındaki otoyolda ralli dışı araçların karıştığı zincirleme kaza nedeniyle mahsur kaldılar. Kamyon ve TIR’lar ile takım destek personelleri yarışın ilk tam gününün başlamasına sadece 1.5 saat kala yerel saatle 8.30’a kadar Leon’a ulaşmadı. Kazaya karışan otomobiller nedeniyle otoban yaklaşık olarak altı saat süreyle kapalı kaldıktan sonra yeniden trafiğe açıldı. Organizasyon, toprak etapların yer aldığı ilk ayağın 54,9 km’lik El Chocolate ve 19,68 km’lik Las Minas etaplarını iptal ettiklerini duyurdular. Günün güzergahını yeniden planlamak için seçenekler inceleniyor.

Cuma etaplarının ikinci turlarının etkilenmesi beklenmiyor. Organizasyon Cuma sabahı yayınladığı bültende, “Elde olmayan sebeplerden dolayı, TC 1 B (SS 2 öncesi servis kontrolü) ile TC 3 B (SS3’den sonra kontrol noktası) arasında yer alan 2’nci bölüm iptal edildi. Yeni bir güzergah en kısa zamanda yayınlanacak.”  Toyota’nın ikinci pilotu Juho Hanninen, Perşembe gecesi gerçekleştirilen seyirci etabından sonra liderliği elinde tutuyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top