Meksika’da Meeke lider!

Meeke, Meksika’da lider gidiyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nın sorunlu başlayan 3’ncü ayağı Meksika’da ikinci gün, Citroen pilotu Chris Meeke 54.9 km’lik Chocolate etabında ele aldığı liderliği 8’nci etap sonuna kadar taşıyarak gün sonundaki kapalı parka lider ulaştı. Rallinin Cuma günkü açılışı 2746 metre yükseklik ile WRC’nin en yüksek rakımlı etabında yapıldı. Ardından 54.9 km uzunluğu ile rallinin seyrini belirleyecek olan El Chocolate etabı geçildi. Hava sıcaklıkları Meksika standartlarına göre yüksek olmasa da, yüksek rakımlı etaplarda aşırı ısınma motorları beklenildiği gibi her sürücünün endişesi oldu. Meeke, bu uzun etabı Citroën C3’ü ile en yakın rakibinin 7.3 saniye önünde tamamlarken, etabın nispeten daha temiz halinden yararlandı. Meeke, “Drama yok” dedi ve ekledi; “yol çok temizdi, ancak starta yakın yerde zemin gevşekti. Bu avantajı etabın tümünde kullandım, ama dikkat etmem gereken kayalar da vardı. Sonuçta bu günden yana mutluyum.”

Gün sonunda 20 saniye fark yaptığı en yakın rakibi Sébastien Ogier’ın Fiesta’sının ise sol arka kısmı hafif hasarlıydı. Son şampiyon, “etabın çoğunda aşırı ısınmadan dolayı motor alarm verdi” dedi. Takım arkadaşları Ott Tänak ve Elfyn Evans sırasıyla 1’18” ve 1’36” geride kalırlarken, shakedown etabından sonra motoru değiştirdiği için geç kalan ve beş dakika ceza alan Evan da motorun sıcaklığı 120 ° C’ye dayandığında alarm çanları çaldı. Hyundai’den Thierry Neuville +35 saniye farkla günü podyumda tamamlarken, seyirci etabındaki başarısı ile rallinin ilk lideri olan Hanninen +30 saniye geriden Toyota Yaris’i ile podyumun en yakın takipçisi oldu. Meksika’da hemen hemen herkes motorlarından yana aşırı ısınma rapor etti.

Şampiyona lideri Jari-Matti Latvala, Tanak, Lefebvre ve Paddon’un ardından günü 8’nci sırada tamamlayabildi ve gün sonunda “Motor çok sıcak çalışıyor, yol modunda çalışmak zorundayız. Orta diferansiyel çok sıcaktı ve yarım etap boyunca uygun frenlerimiz yoktu. Bu zor bir ralli olacak” diye konuştu. Lorenzo Bertelli, Fiesta’sını durdurmak zorunda kalınca 20 dakika kaybetti ve günü tamamlayan 15 ekip arasında sonunda sırada kapalı parka ulaştı. Meksika’da üçüncü gün (Cumartesi) 27, 38 ve 10 km’lik üç farklı özel etap ikişer kez geçilecek. Ardından iki kez Leon’daki outodrome pistinde, bir de caddede olmak üzere üç seyirci etabı ile gün tamamlanacak. Ralli Pazar günü sona erecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top