Meksika’da kazanan Meeke!

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun üçüncü, toprak parkurdaki ilk rallisi olan Meksika’da Citroen pilotu Kris Meeke ve kopiotu Paul Nagle etkileyici performanslarını son gün de korudular ve son gün sinirlerine hakim olmayı başardılar ve Power Stage’in bitiminden önce bir kaç virajda takımı heyecanlandırmalarına karşın C3 WRC’ye etkileyici bir zafer kazandırdılar. Dört günlük rallinin son günü sadece iki etap geçildi; La Calera (32.96 km) ve Derramadero Güç etabı (21.94 km). Ekipler son sabah servis parkından ayrılırken hafif yağmur yağmaya başlamıştı. Bu durum, lastik seçimi geldiği vakit Citroën ekiplerinin farklı çağrılar yapmasına neden oldu. Kris Meeke dört yumuşak ve iki sert Michelin LTX Force lastik kullanırken, Stéphane Lefebvre altı yumuşak bileşik lastik kullanmaya karar verdi.

Sondan bir önceki etapta Kris Meeke, hafta sonu boyunca beşinci etap galibiyetini elde etti. Stéphane Lefebvre, üçüncü en iyi zamanı yaparken, Sébastien Ogier ile fark 6.3 saniye daha açıldı. TV’den canlı yayınlanan Power Stage’de sinir iyice gerildi. Finiş hattı göründüğünde, Kuzey İrlandalı Citroën C3 WRC’si ile son sağ virajda göründü ama yol kenarındaki çitten geçerek bir seyirci parkına girdi! Kris, yine de sakin kalmayı başardı ve seyircilerin park edilmiş arabaları arasında çok kısa süre dolaştı ve birkaç saniye içinde geri döndüğü parkurda finiş çizgisini geçti! Son etapta duygusal bir heyecan ardından sonra ekipte sevinç ve kutlama anları vardı, çünkü Kris ve Paul, León’daki servis alanına dönüşünde şampiyon olarak karşılandılar. Bu, 2013’te Arjantin, 2016’da Portekiz ve Finlandiya’yı takiben Paul Nagle’in WRC’deki dördüncü galibiyeti. Aynı zamanda Citroën’in Dünya ralli şampiyonasında 97’nci galibiyeti oldu.

Citroën Yarış Takımı Direktörü Yves Matton, gün sonunda “Güç Sahnesinde yaşananlar, daha önce böyle bir şey meydana gelmiş olsa bile her şeyin ötesine geçti” dedi ve ekledi; “O sırada neler olduğu konusunda bir miktar karışıklık vardı; dahili görüntüler büyük bir kalabalık gibi görünüyordu. Uydu izleme sistemi otomobilin hala hareket ettiğini gösterdi. Araba finiş çizgisini geçtiğinde kesinlikle heyecanlandık ve tüm gerginlik kayboldu! Toprak üzerinde ilk zafer, C3 WRC’nin çok sağlam temellere sahip olduğunu gösterdi. Citroën Racing ekibi iyi bir iş çıkardı, gelişime devam etmek için biraz daha rahat bir şekilde çalışabileceğiz.”

Meksika Rallisi’nin kazanan ismi, Kuzey İrlandalı Chis Meeke, “Sanırım bu hikayeyi yüzlerce kez anlatmaya başlayabilirim” diye söze başladı ve şöyle devam etti; “Bu hatayı yaptığım için kendim çok rahatsız oldum. Çok şanslıydım, çabucak yola devam etmek istedim çünkü hala kazanabileceğimizin farkındaydım. Citroën C3 WRC’nin ilk galibiyetini garanti altına alma potansiyeline sahip olduğunu gördük. Tüm takım için gururlu ve mutluyuz, bu sonuç onlar için.” Stéphane Lefebvre ise gün sonunda şu sözleri sarf etti; “Bu hafta sonu çok fazla tecrübe topladık, bugün bile, yolda 11’nci olarak liderlerle aynı tutumu ifade ettim ve arabanın bu koşullarda neler yapabileceğini hissettim. Kris, Paul ve ekibin tamamı bu zafer Citroën Racing için özel bir an.”

Mejsika Rallisi Genel Klasman
1.Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 3:22:04.6
2.Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta RS WRC) +13.8
3.Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +59.7
4.Tanak / Jarveoja (Ford Fiesta RS WRC) +2:18.3
5.Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) +3:32.9
6.Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +4:40.3
7.Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +5:06.2
8.Sordo / Marti (Hyundai i20 WRC) +5:22.7
Sürücüler Şampiyonası
1.Sébastien Ogier – 66 puan
2.Jari-Matti Latvala – 58 puan
3.Ott Tanak – 48 puan
4.Dani Sordo – 30 puan
5.Thierry Neuville – 28 puan
6.KRIS Meeke – 27 puan
7.Craig Breen – 20 puan
8.Elfyn Evans – 20 puan
9.Hayden Paddon – 17 puan
10.Stephane Lefebvre – 10 puan
Markalar Şampiyonası Puan Durumu;
1.M-Sport WRT – 103 points
2.Toyota Gazoo Racing WRT – 67 points
3.Hyundai Motorsport – 65 points
4.Citroën Total Abu Dhabi WRT – 55 points

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top