Meeke, Meksika’da zafere çok yaklaştı

Meksika Rallisi’nde geride kalan üçüncü günde kusursuz bir performans sergileyen Kris Meeke liderliğini son güne taşıdı. Rallinin tamamlanmasına iki etap kala Citroën C3 WRC ekibi 30 saniye önde bulunuyor. Üçüncü gün (cumartesi) üç etaplık lup ile başladı: Media Luna, Lajas de Oro ve El Brinco. León’un etrafındaki dağlarda yağmur yağarken, lider Citroën ekibi yumuşak hamurlu Michelin LTX Force lastiklerini taktırmaya karar verdiler. Meeke, ayak boyunca en hızlı olduğu gösterdi. Kuzey İrlandalı Ogier’la farkın 23.5 saniyeye inmesine izin verdi. Rallinin başlangıcından beri disiplinli ve istikrarlı bir yarışa sahip olan Stéphane Lefebvre ise 10’uncu etapta durmak zorunda kaldı. Citroën C3 WRC’si yol dışındaki eğime kaydı. Önemli bir hasar almamasına rağmen, Stéphane gün boyunca ralliye devam edemedi, son gün Rally2 kuralları çerçevesinde tekrar parkura geri dönecek.

Cumartesi gününü ikinci ayağında Kris Meeke liderliklerini korudular. Lajas de Oro 2’de sert ve yumuşak lastiklerin kombinasyonu ile sürüş sonucu liderliğini 39.5s’e kadar çıkardı. Ralli, dağ etaplarının ardından León’daki Autodrome seyirci etabındaki iki seyirci etabı geçildi. Arka lastiği patlayan Meeke etapta 3,5 saniye kaybetti. Rallide üçüncü gün servis parkının hemen yanında düzenlenen başka bir süper özel etap ile sona erdi. Kris Meeke, kapalı parka 30,9’lık farkla lider ulaştı. Ralli son gün (Pazar) 55 km’lik iki etapla sonuçlanacak.

Citroën Yarış Ekibi Müdürü Yves Matton, gün sonunda yaptığı açıklamada, “Kris açısından olumlu bir gündü. Açıkçası, sonunda kazanmasını sağlayacak bir adımla galibiyet alabilir ve her şey mükemmel olur. Stéphane’den yola birkaç adım mesafede kalmak gerçekten şanssızlık ama son gün Rally2 kuralları uyarınca tekrar parkura geri dönecek. Citroën ekibi, şimdiye kadar mükemmel olan Citroën C3 WRC’lerin güvenilirlik ve performans seviyelerini gösterdi” dedi.

Meeke son güne lider başlayacak

Kris Meeke ise yine gün sonunda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “öğleden sonra rakiplerimize göre daha doğru bir lastik seçimi yaptıktan sonra bunun belirleyici olabileceğini biliyorduk. İşe yaradı! Citroën C3 WRC’nin potansiyelini göstermekten mutluluk duyuyorum. İyi bir şey yaptığımızı biliyordum. Ogier’den normal yarış koşullarında daha hızlı olmaktan yana gurur duyuyorum.”

Citroen’İn ikinci pilotu Stéphane Lefebvre ise, “10’ncu etabın bitimine üç kilometre kala geniş bir virajda dışa kaydık ve yamaca indik.  Yakınımızda yeterli seyirci olmadığı için geri dönemedik. Oysa her şey bu ana kadar iyi gidiyordu. Ama bu küçük hata çok pahalıya mal oldu, etaplarda tecrübe edinmek için son gün yeniden parkura çıkacağız” diye konuştu.

Meeke, cumartesi günün mükemmel bir plan gerçekleştirirken, Ogier ise adeta savruldu ve 20 saniye bir farkla geride başladığı gün sonunda bu fark neredeyse iki katına çıktı. Ogier, sabah “çok ya da hiç” bir gün olmayacağına dair söz verdi ama bir virajda meydan okumanın bittiğini bildirdi. “Şimdiye kadar mükemmel bir hafta sonu oldu. Bu rallinin belirleyici günü olacaktı“dedi.  Yağmurun tehdidine rağmen sert bileşimli Michelin lastikleri ile kumar oynayan Meeke karşısında Ogier, Ford Fiesta’sı istediği sonucu alamadı.

Neuville, öğleden sonra yağmur yağması tahmin edilince yumuşak lastikler tercih ettiği için pişman oldu. Ogier, rallinin son gününe ikinci sırada girdi. Fiesta ile Ott Tänak 4’üncü oldu. Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris’i ile sabah fren problemleri yaşadı ve ardından Paddon ile aynı taşa vurdu. Günü bitirmek Hänninen için gerçek bir zaferdi. Hastalığına karşı azimle uğraştı ve gün sonunda sağlığı düzeldi. Günün ilk iki etabını kazanan Dani Sordo gün sonunda sekizinci oldu. Dün gece 10 dakikalık bir cezanın kaldırılması ile daha da rahatladı. Günün son iki asfalt seyirci etabını kazanan Elfyn Evans ve WRC 2 lideri Pontus Tidemand klasmanda sıralandılar. Lorenzo Bertelli Fiesta’sını devirdi, ancak devam etti. Meksika’da hava sıcaklıkları daha toleranslıydı ve ekipler için aşırı ısınma sorunları yaşanmadı.

1. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) 2:47:33.3
2. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta RS WRC) +30.9
3. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:10.5
4. Tanak / Jarveoja (Ford Fiesta RS WRC) +2:12.6
5. Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) +3:25.5
6. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +4:32.6
7. Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +4:32.9
8. Sordo / Marti (Hyundai i20 WRC) +5:16.1

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top