İspanyol Federasyonu ERC için ‘genç ralli takımı’ kurdu

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 2017 sezonunda gençlere yönelik uygulamaları Avrupa’nın belli başlı federasyonları tarafından yakından izleniyor ve destekleniyor. 2014’de Almanya ile başlayan ve son haftalarda Çek ve Estonya Otomobil Sporları Federasyonları ile devam eden bu süreçte en son İspanya Federasyonu da ERC ile gençler konusunda işbirliği yapmak üzere bir anlaşma imzalandığını açıkladı. İspanya Otomobil Sporları Federasyonu RFEDA, İspanya Ralli Takımı bayrağı altında genç sürücüler için ulusal seviyeden Avrupa şampiyonasına deneyim ve uzmanlıkların paylaşılacağı bir işbirliği için ERC ile  bir protokol yapıldı.

RFEDA Başkanı Manuel Avino: “İspanya Ralli Takımı adı verilen çok iddialı bir ralli tanıtım projesini duyurmaktan gurur duyuyorum” dedi ve ekledi; “Proje, 2018 başında 27 yaşın altındaki İspanyol sürücüler için Beca Junior R2 adı altında ve 3 toprak 3 asfalt olmak üzere altı ralliden oluşan takvimi ile başlıyor. 2018 yılında ERC Junior U27 programına katılan Beca Junior R2 şampiyonu ödüle layık görüldü. İki temel nedenden ötürü ERC Junior U27’yi seçtik: Her şeyden önce, görkemli bir TV kapsamı var . İkincisi, ERC Junior U27 galibi sonraki sezon bir R5 otomobilinde ERC Junior U28’de ödül olarak yer alacak.”

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, RFEDA’nın İspanya Ralli Takımı projesiyle olan işbirliğini memnuniyetle karşıladı ve şunları söyledi; “Bu işbirliği tamamen gelecekteki ilerleme için genç yetenek geliştirmede ERC stratejisine uygun. Çek Cumhuriyeti ve Estonya’daki motor sporları federasyonları ve Almanya’daki ADAC, Eurosport Events’in genç yeteneklerin ulusal seviyeden başlayıp Fransa’ya kadar uzanan platformunu iyi anlamaları sayesinde ERC Junior’a olan desteklerini gösterdiler. Uluslararası seviyede ve getirdiği fırsatlarla birlikte, piramidin tabanını ulusal seviyede takviye ederken, RFEDA ile yapılan bu işbirliği ERC Junior’ın tarihinde bir başka heyecan verici bölüm açtı.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top