Tarquini Hyundai’nin TCR test pilotu oldu

Hyundai Motorsport, geçen ay açıklanan TCR projesinde test pilotu olarak Gabriele Tarquini ile anlaşma imzaladı. İtalyan pilot, yeni otomobilin geliştirme aşamasında müşteri yarışı bölümünde mühendisler ve tasarımcılar ile birlikte çalışacak. Tarquini, motor sporlarında kariyeri boyunca projeye engin bir deneyim getiriyor. Yaklaşık 25 yılda hem ulusal hem de uluslararası serilerdeki üretici ekipler için rekorlar ve 2009 yılında dünya şampiyonluğu da dahil olmak üzere üç şampiyonluğu kazanan en başarılı sürücüler arasında yerini aldı. Tarquini’nin Hyundai Motorsport’taki test çalışmaları önümüzdeki ay başlayacak. Yeni Nesil i30 platformuna dayanan araç,  Hyundai Motorsport’un tek resmi TCR projesi. Yarış versiyonu, geçtiğimiz yılın Eylül ayında piyasaya sürülmeden önce, ünlü Nürburgring Nordschleife yarış pistinde geniş kapsamlı testlerden geçti. TCR spesifikasyonlarının uygun olduğu hem sprint hem de dayanıklılık şampiyonalarında yarışan müşterilere satılmak üzere tasarlanan Hyundai Motor Sport paketi, altı ileri sıralı şanzımana bağlı iki litrelik bir turbo motor ile birlikte 100 litrelik yakıt deposu ile donatıldı.

Hyundai Motorsport Müşteri Yarışı müdürü Andrea Adamo; “tecrübeli bir pilotu bu projeye getirebilmek büyük bir adım. Gabriele Tarquini, mevcut en başarılı pilotlardan  biri olarak tanınıyor. Bununla birlikte, bir takımla çalışarak rekabet için bir proje geliştirmeye yardımcı olduğunu gösterdi. Bizim için bu çok önemli. TCR pazarı büyüyor, ancak çok rekabetçi, bazı üst düzey üreticiler düzenlemeler için yeni modeller geliştiriyorlar. Önümüzdeki aylarda yapacağımız tüm testlerden tam olarak faydalanmamız gerekiyor; müşterilerimize, TCR özellikli tasarımların memnuniyetle karşılandığı, dünya çapında şampiyonaların tümünde rekabet edebilecekleri güçlü bir araba sunabileceğiz” dedi.

Tarquini ise şunları söyledi: “Hyundai Motorsport’a ve TCR projesine katıldığım için çok memnunum. Ekibin çok profesyonel düzeyde çalıştığını görebilirsiniz. İlk kez bir TCR aracı geliştirdiğim için projenin test sürücüsü olmak benim için heyecan verici yeni bir meydan okuma. Başlamak için sabırsızlanıyorum ve deneyimlerimi aktararak neredeyse boş bir kağıt yaprağı geliştirmeye başlıyorum. Ekibin merkezinde bazı mühendislerle bir araya geldim ve otomobilin çok zorlu yönetmeliklerle rekabet edebilmesi için birlikte çalışabileceğimiz konusunda eminim.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top