Can’dan Can’a gidip gelen kupanın kısa hikayesi

Ayhancan’a kupayı bakan Nabi Avcı verdi

Pınarbaşı’ndaki İzmir Park yarış pistinde bugün yapılan Şampiyonlar Şampiyonası deyim yerinde ise pistteki herkesin nefeslerini kesti. Ama birileri daha vardı ki, onların kalp ritmleri daha bir hızlandı ve hatta belki de nabızları da etkilendi.

Şampiyonun belirleneceği günün son yarışında rakibi karşısında gayri resmi sonuçlarda 2-0 mağlup ilan edilen Ayhancan Güven’i o anlarda kalbi zorlamadıysa eğer gençliğine dua etmeli.

Çok değil bir kaç dakika sonra ise diğer aracın içinde attığı sevinç çığlıkları henüz dinlenmemiş olan Can Tolon, aracından inip zaferini sevdikleri ve arkadaşları ile paylaşmayı hayal ederken, adeta başından aşağı bir kova kaynar su boca edilmesiyle kendine geldi.

V1’de şampiyonluklar kazanırken sayısız kez start alan İzmirli gözü pek sporculardan Can Tolon, finalin ikinci yarışında start hakemlerinin fodepar tespit etmesi üzerine “10 saniye ceza aldı” ve bu ‘zamanın en kısa dilimi’ yarıştaki süresine eklendiğinde toplamda rakibinin ardında kaldı. Oysa bu ikinci yarışta da galibiyeti onansa, unvanin sahibi olacak iken, son tahlilde rekabette durum 1-1 eşitlendi.

Yeniden start düzeni alındığında, çok kimse için ibre Ayhancan lehine dönüverdi. Aslında bu belki de bir refleksti ve Can’ın fodeparına bilinçaltı bir tepkiydi. Kazandığını düşündüğü anda kendini yeniden direksiyon başında bulan Can için ise finaldeki üçüncü yarış, belki de kariyerinin en zor yarışı olmalıydı.

Ve aslında Can, üçüncü statta 2-1 mağlup başladı çünkü moral olarak omuzlarında çökme hissetmiş olmalıydı. Daha bileylenmiş ve trübünledeki kimi seyircinin desteğini almış olan bir Ayhancan karşışında, Can’ın işi hiç te kolay değildi.

Nitekim üçüncü yarış beklendiği gibi Ayhancan’ın zaferi ile sonuçlandı ve sadece 3 dakika öncesinde zafer kazanmış olmanın çoşkusunu yaşayan Can Tolon, bu mez tesellileri kabul etmeye başladı.

Yarışın resmi sonucu 2-1 Ayhancan’ın lehine onaylanarak pistteki skorboarda yansıdığında ise zafer çığlıkları bu kez Ayhancan’ın fanlarından yükselmeye başladı.

Fanları ‘bam bam bam.. Ayhancan” yazılı pankartı genç sporcunun tam arkasında açarak kendisi ile röportaj yapan kameralara bunu gizli fon yaptılar. Şampiyonların rekabeti zaten gün boyu sertti ama finaldeki ters rüzgarlar İzmir Park’ta daha bir esintili yaptı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top