Atakan’dan müthiş hamle!

Şampiyonlar Şampiyonası”‘nın ilk gününde ‘Atakunen’ lakaplı ünlü rallici İskender Atakan, hırsını performansına yansıtıp damalıyı önde gördü ve eski günlerini yad etti! Dün katıldığı sezon galasında anansa yaptığı açıklamada ’64 yaşında olduğunu’ vurgulayarak pistteki rekabette gençlerin önünü açan İskender Atakan, efsane Lancia’sı ile şov amacıyla çıktığı İzmir Park’ta, kendisi ile rakip düşen diğer bir efsane Cem Hakko’nun benzer Integrale’si karşısında pistin köprü geçişinde attığı spin sonrası kaybettiğı saniyeler nedeniyle geride kalmasına karşın, izleyen turlarda yaptığı hırsla temposunu artırdı ve kendisini soluksuz izleyen seyircilerin alkışları altında damalı bayrağın altindan ilk geçerek yıllar sonra adrenalini yine doyasıya yaşadı.

İzmir Park’ta programına uygun olarak sabah 9.30’da brifing ve kura çekimi sonrası başlayan elemelerin aralarında ve klasman dışı şov amaıcıyla piste çıkan efsane yarışçılar en az kendileri kadar efsaneleşen araçlarının direksiyonları başına geçerek tutumlarını terlettiler. Bir zamanlar aynı takım forması altında mücadele veren bugünün federasyon Başkanı Serkan Yazıcı ile sporumuzda farklı bir kulvar açan Volkcar’ın yaratıcısı Volkan İşık, programa göre Evo 9’larda rakip olacaklardı. Ancak yapılan anonsta Serkan Yazıcı’nın rakibinin aynı zamanda Federasyonda yönetim kurulu üyesi olarak görev üstlenen Ömer Tolon olduğu açıklandı.

Günün ikinci efsane şovunda Lencilar pistte asfalta teker bastı. Startla birlikte Cem Hakko liderliği ele aldı, ilk turda pistin köprü geçişi noktasına gelişte spin atıp çimenleri çıkan Atakunen lakaplı ünlü rallici İskender Atakan, kısa sürede toparladı ve Lancis’sını yeniden yarışa geri döndürdü. Ancak bu anlarda kaybettiğı saniyeler ve rakibinin gerisinde kalması Atakan’ı daha da hırslandırdı. Pistteki virajları agresif alan ve sık sık asfalttan çimene kayarak turlarını sürdüren Iskender Atakan, son virajda yaptığı atakla Cem Hakko’nun önünde damalıya ilk sırada ulaştı. Iki efsane rallinin rekabeti İzmir parkta kendilerini izleyen yarış severleri fazlasıyla mest etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top