Ankara Offroad Kupası’nda ilk yarış, 9 Nisan’da..

Himmet Şengül

Ankara Offroad Kulübü (Andoff), 2017 Ankara Offroad Kupası’nda ilk yarışın tarihini 9 Nisan olarak belirledi. 2017 Takvimi ile ilgili ilk planlarında Nisan ayı başında ulusal yarış yapmayı düşünen kulüp, 16 Nisan’daki referandum nedeniyle Ankara sahilinde ulusal bir etkinlik izni almakta zorlanacakları düşüncesi ile federasyona yaptığı başvuru sonrası ulusal yarışının tarihini Temmuz ayına ötelemişti. Kulübün geleneksel Çarşamba toplantılarında üyesi sporcularla bir araya gelen kulüp yönetimi, dün akşamki toplantıda kupanın ilk yarışı için düşüncelerini paylaştı.

Andoff başkanı Şahin Demiray’ın 9 Nisan tarihi ile ilgili yaptığı açıklama yeni sezon bir an önce parkura kavuşmak isteyen sporcuları da heyecanlandırdı. Kupa yarışının yine Mühye’de yapılacağı ama delik deşik yapısı nedeniyle çok eleştiri alan eski askeri arazi yerine geçen sene ulusal yarışın yapıldığı bölgede yapılmasının düşünüldüğü öğrenildi. Aynı bölgede viyadük çalışması nedeniyle parkurun geçen yılki bazı kısımlarında otoban genişliğinde yolların yapıldığı ancak yeni parkur için farklı bir rota üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Diğer taraftan, Ankara Offroad Kupası’nın eski şampiyonları yeni sezon için planlarını gözden geçiriyorlar. Kariyerinde birçok Ankara şampiyonluğu bulunan Himmet Şengül, ulusal şampiyona yapmayacağını ilan ettiği 2017 sezonu için fikir değiştirdi ve bu nedenle aracına yeni motor yaptırma kararı aldı. Son Mühye mahalli yarışında motoru biten Şengül, kadim dostu ve eski şampiyonlardan Mustafa Özgiray ile birlikte 2017 ile ilgili kararlarını gözden geçirdiklerini ve yeniden ulusalda yarışmanın planlarını yaptıklarını söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top