Ali Türkkan elemelerin en iyisi


Şampiyonlar Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı ve V1’ler ile yapılan eleme turlarında 44 sporcu arasında en iyi 16’si belli oldu. Parkur Racing’in 17 yaşındaki gepegenç pilotu Ali Türkkan, kendisi gibi hem genç ve hem de nicesi tecrübeli rakiplerini geride bırakarak eleme turlarını ilk sırada tamamladı. 1.29.717’lik günün en iyi zamanına üçüncü turunda ulaşan Ali Türkkan, V1’deki başarılarıyla ve genç yaşta efsaneleşen İzmirli Can Tolon’un sadece 0.276 önünde sıralama turlarının birincisi oldu.

V1’deki başarılı ve agresif performansı ile çok kimsenin favorisi olan Ayhancan Güven, eleme turlarında 3’ncü olarak iddiasını finallere taşırken, 2016 V1 şampiyonu rallici Burak Çukurova genç rakiplerinin arasında ilk 4’te kendisine yer bularak yarış öncesi ajansa yaptığı tahminine uygun sonuçla eleme turlarını geride bıraktı. 2017’de parkurlarda yarışmak için şartlarını zorlayan ve sponsor görüşmelerinden sonuç alma konusunda umutlu konuşan rallici Orhan Avcıoğlu, eleme turlarındaki 5’ncilikte moral depolarken, eski takım arkadaşı Murat Bostancı ilk 16’da kendisine yer bulamayarak sürpriz yaşadı.

Karting şampiyonu Berkay Besler, 6’ncı olduğu eleme turları sonrası finallere yükselirken, günün son eleme rekabetinde V1 ile günün tek taklasını atan tırmanma şampiyonlarından Burak Başlık, ilk tur zamanıyla 7’nci olarak ilk 8’e kalmakla günün diğer bir sürprizine imzasını attı. Elemelerde ilk 8’de yer alan son genç sporcu ise Emre can Hasbay oldu. Kıbrıslı Deniz Denner, Hataylı fallicilerden Dağhan Ünlüdoğan ve İstanbullu Ümitcan Özdemir’in ardından pistlerin şampiyonu Ümit Ülkü 12’ncilik sonrası kendini finallere taşıdı. Borusan Motorspor pilotlarından Fatih Ayhan, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı, Eskişehirli genç rallici Buğra Bağnaz ve BC Vision pilotu Ahmet Burkay ilk 16’da yer alan diğer isimler oldular. İzmir Park’ta eleme turları tamamlandıktan sonra dikkatler yarınki final rekabetie çevrildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top