Offroadda sezonun açılış yarışı değişiyor!

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda sezonun açılış yarışı değişiyor! Federasyon tarafından açıklanan 2017 yarış takviminde Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ilk yarışının Ankara Offroad Kulübü tarafından ve 1-2 Nisan’da yapılacağı belirtilmişti. Ancak, Andoff’un talebi üzerine bu yarışın tarihi Temmuz ayı sonuna kaydırılırsa, sezonun ikinci yarışı olarak Nisan ayı sonunda yapılması gereken Sinop yarışı sezonun açılış yarışı olarak gerçekleştirilecek. 2016’da da yarış organizasyonlarında Ankara’da Valiliğin güvenlik genelgelerine takılan ve ilk belirlenen tarihlerinde gerekli izinler alınamadığı için yapılamayarak  Aralık ayı içerisinde son hafta cumartesi Pazar günleri üst üste yapılan Ankara Offroad  Kupası 2-3’ncü yarışlarında yaşanan sıkıntı, bu kez farklı bir boyutta ama yine güvenlik endişesi ile kulübün gündemine dahil oldu.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde Valilik tarafından yine güvenlik gerekçesi ile gerekli izinlerin alınamayacağı endişesi taşıyan Andoff yönetimi, konuyu federasyon başkan yardımcısı Recep Tecan’ın bilgisi dahilinde ve offroaddan sorumlu yöneticisine aktardı ve yarışın ileri bir tarihe ertelenmesi görüşünü seslendirdi. Federasyon tarafından da onaylanması beklenen bu talep gerçekleşir ise, Andoff ulusal yarışını 29-30 Temmuz’da yapacak. Bu durumda Sinop’un yarışı Nisan’ın son hafta sonu ve sezonun açılış yarışı olarak düzenlenecek.

Andoff, federasyondan erteleme talebinin yanında Sinop yarışı ile yer değiştirilmesi talebinde de bulundu ancak Sinop Offroad Kulübü’nün bu yıl Boyabat’ta yapmayı planladığı yarışla ilgili bir protokol imzaladığı için tarih değişikliğine sıcak bakmadığı öğrenildi. Bu durumda tek seçenek olarak elinde Temmuz ayının son hafta sonu kalan Andoff yönetimi, federasyondan yeni tarih için talepte bulunacak. Tarih değişikliği konusunda federasyonun önümüzdeki günlerde karar alıp kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Diğer taraftan, Mart ayında yapmayı planlamasına karşın, 2017 Ankara Offroad Kupası’nın tarihleri konusunu da netleştiremeyen Andoff yönetimi, kupanın ilk yarışı olarak 1-2 Nisan tarihini işaret etti. Ulusaldaki yarış için güvenlik gerekçesi ile izin alamama endişesine  karşın mahalli yarışta aynı sıkıntıları yaşamayacaklarını düşünen Andoff yönetimi, eğer Valiliğin güvenlik engeline takılmazsa 1-2 Nisan’da kupanın ilk yarışını yapacak. Temmuz sonunu ertelenmek istenen ulusal yarışı ise Ankara’ya 70 km mesafedeki Çamlıdere’de yapmayı düşünen Andoff’un Başkanı Şahin Demiray, ajansa yaptığı açıklamada, ‘ulusal yarışı festival havasında ve rahat bir ortamda yapmak istediklerini’ söyledi. Federasyon Başkan Yardımcılarından Recep Tezcan’ın da Çamlıdere’de düşünülmesi halinde yarış için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını devreye sokma sözü verdiği öğrenildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top