Latvala’dan Ogier itirafı

Latvala, 6’ncı bitirdiği 2016 sezonunda WRC’de eski takım arkadaşı Ogier’in de 156 puan gerisinde kalmıştı. Latvala, Ogier’in nasıl yarıştığına çok fazla odaklanmış olduğunu itiraf etti. “Sebastien gibi araba kullanmaya çalıştığım için şampiyonluğu kazanamadım” dedi ve ekledi; “Yarışırken çok şaşırıyordum, çünkü her zaman onun gibi her şeyi yapmaya çalışıyordum”. Finli rallici “mühendislerimden gelen verilere ve frenleri nasıl kullandığına bakıyordum. Bildiğim her şeyi değiştirip de O’nun gibi yapmaya çalıştım.  Fren desteği bile aldım, her şeyi deniyordum” diye konuştu.

VW’de dört yıl boyunca Ogier 31, Latvala ise 9 ralli kazandılar. Latvala şimdi Ogier hakkında düşünmek için daha az zaman harcaması gerektiğini itiraf ediyor. “Geçen yılın sonunda çok kafam karışıktı, her şey çok zordu” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Bilmiyordum, sordum: nasıl daha iyi ve hızlı giderim? Her şeyi yapıyor, Seb’nin yaptıklarını kopyalamaya alışıyordum ve bu yüzden Volkswagen’deyken şansım olmadı. Yaptığım işe konsantre olamadım, çünkü her zaman onun ne yaptığına bakıyordum. Kendi sürüş stilimi unuttum ve aynı şeyi kendim yapmaya odaklandım.”

Geçen sezonun sonundaki VW’den ayrıldıktan sonra Ogier, M-Sport’a geçti. Latvala ise kendisine Toyota’da koltuk buldu. Sezonun ilk rallisi olan Monte Carlo’da ilk iki sırada tamamladılar. Latvala, Juho Hanninen’in yanındaki Toyota atmosferinin, VW’daki Ogier’e karşı çıkmadan önce Mikko Hirvonen ile Ford’daki gibi olduğunu söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top