İsveç’te sürpriz; Latvala son güne lider başlıyor!

İsveç Rallisi’nde 3’ncü gün (cumartesi) sürprizle kapandı; Hyundai pilotu Thierry Neuville, yaptığı açıklamada yaşadıklarını “kötü şans” olarak tanımladı. Belçikalı rallici Cumartesi akşamı süper seyirci etabı Karlstad’da yoldan çıktıktan hemen sonra Hyundai i20 Coupe’sinin sol ön tekerleği koptu ve i20 Coupe WRC’de direksiyonuna da zarar verince 46 saniye kaybetti. İsveç Rallisi, Belçikalı için bu, geçtiğimiz ay Monte Carlo’da bir köprü korkuluklarına çarpıp arka süspansiyona zarar verdikten sonra liderliği bırakmıştı, bu yaşadığı ikinci dram oldu ve İronik olarak, bu da cumartesi günkü son etapta gerçekleşti.

Neuville, “Yavaş bir virajı yanlış döndüm” dedi ve ekledi; “Lastik bir şeye çarptı, iç bariyerin bir parçası olan bir kamyon lastiği idi sanırım ve direksiyonu kaybettim. Bu noktada ralli bizim için sona erdi. Bir hata yaptım, oysa kopilotum Nicolas’la birlikte mükemmel bir iş çıkarıyorduk. Kendimizi suçlayamıyoruz, bir şans daha kaybettik ama bu, her şey bitmiş anlamında da değil.. Cumartesi günü her şeyi istikrarlı bir şekilde sürdürmek ve ralliyi kontrolümüzde tutmak için bir strateji dahilinde hareket ediyorduk. Monte Carlo’da yaşadıklarımızın bir tekrarını yaşamak istemiyorduk, ama yaşadığımız tam olarak buydu. Takım, Nicolas ve kendim adına, çok büyük hayal kırıklığına uğradım ama bunu çabucak geride bırakmamız gerek.” Rally2 düzenlemelerine göre son güne geri dönecek olan Neuville, “Biz böyle şeyler takılı kalmayız, ancak kabul etmek gerekiyor ki, çok sinir bozucu” dedi. “Hyundai i20 Coupe WRC ile ralli kazanma hızımızın olduğunu biliyoruz. Bu güvene sahibiz ve sonuçların yakın zamanda geleceğinden eminim”.

Hyundai takım direktörü Michel Nandan, Belçikalının yaşadıkları ile ilgili yaptığı açıklamada, “43 saniyelik bir farkla önde iken bu tür sorunlar olmamalıydı” dedi ve ekledi; “Ekipteki herkes için ve tabii ki Thierry ve Nicolas için başka bir idare performansından sonra hayal kırıklığı yaratıyor. Son etaba gelene kadar, her şeyi doğru yapmışlardı; ama, ralliyi kontrol etmek ve liderliği finişe taşımaları gerekiyordu.” Neuville’nin kazası, Toyota’dan Latvala ve M-Sport’tan Ott Tanak’la birlikte Sebastien Ogier’in son gün büyük bir rekabete girecek olmalarının önünü açtı. Son dünya şampiyonu Sébastien Ogier, sadece 12.8 saniye farkla üçüncü durumda bulunuyor.

Belçikalının güvenli bir yarış çıkardığı sırada sürpriz yaşadığı ikinci ralli oldu. Geçen ayki Monte-Carlo Rallisi’nde de süspansiyonunu kırmıştı. Tänak’ın Ford Fiesta’sında etkileyici bir hat-trick sahne galibi ile kapanmasıyla bu sabah iki yedek lastik taşımaya karar vermesinden pişman oldu. Latvala “arkada çok fazla ağırlık taşıdım ve uzun virajlarda zaman kaybettim” dedi. Ogier, Dani Sordo’yu 4’üncülüğe indirdi, ancak Fransız, umduğu hızı bulamadığını itiraf etti. Meeke, Citroën C3’ü ile yolun dışına çıkmadan ve sondan bir önceki etapta küçük bir banktan aşağı indi. Hayranları O’nu tekrar parkura dönmesine destek verdi ancak 8 dakika kaybetti.

Elfyn Evans, Hayden Paddon’ın önünde 6’ncıydı ve tüm sabahı i20 Coupe’de direksiyon hakimiyeti olmadan sürdü, neredeyse 4 dakika kaybetti. Stéphane Lefebvre, WRC 2 lideri Pontus Tidemand ve Teemu Suninen günün klasmanında sıralandılar. Neuville genel klasmanda 13’ncü sırada ve 10 dakika ceza ile son güne (Pazar) başlayacak. İsveç’te hızlar yüksekti ve açılıştan sonra Knon etabı içlerinde en hızlısıydı ve  aynı etabın öğleden sonra tekrar geçişi güvenlik nedenleriyle iptal edildi. Son günün (Pazar) son ayağı 58.81 km’lik üç etaptan oluşan en kısa ayak.. En hızlı beş sürücüye bonus puan sunacak olan Torsby’deki Power Stage etabı dünya ekranlarından canlı yayınlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top