Hyundai R5 ilk startına hazırlanıyor


27 Şubat 2017 : 10.15 |
Dünya Ralli Şampiyonası’nda i20 WRC ile üç ekiple mücadele eden Hyundai Motor Sport, Güney Koreli pilotu Chewon Lim ile de Almanya’daki Saarland-Pfalz Rallisi’nde yeni nesil i20 R5 ile ilk startını almaya hazırlanıyor. Konu hakkında ilk resmi açıklama takımın resmi twitter hesabından yapıldı..

Lim ve yardımcı pilot Martijn Wydaeghe, WRC sezonunun son asfalt rallisi olan ADAC Almanya Rallisi (17 – 20 Ağustos) dahil olmak üzere bu yıl 14 Avrupa rallisinde mücadele edecek. Hyundai programı Toyota Gazoo Racing’in benzer planının izinde gidiyor. Takamoto Katsuta ve Hiroki Arai, WRC’nin en üst düzeyinde yarışmak için genç Japon sürücüler bulma konusunda Toyota’nın planı altında bu sezon WRC 2’ye katıldı. Altı yıl yarıştıktan sonra, 33 yaşındaki Lim, 2015 yılında 5 bin başvuru arasından seçildi. Bunda Güney Koreli olması ve TV şovu için yeni bir yetenek bulmayı amaçlayan  Hyundai Motorsport ile geçen yıl Almanya’daki Alzenau kentinde çalışmış olması da etkendi. Yedi rallide R2 kullanan Lim, bu sezon i20 R5’e geçecek, gelecek sezon ise WRC 2 için hazırlanacak . Lim, bir R5’e geçmesinin kendisi için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Lim, “arabada çok daha fazla güç var ve aynı zamanda dört tekerlekten çekiş, bu da en iyi sonucu alabilmek için sürüş tarzımı hafifçe adapte etmem gerektiği anlamına geliyor. Arabaya her bindiğimde daha çok şey öğreneceğim, ama hedef bu” dedi ve ekledi; “Geçen sene çok ilerleme kaydettiğimi hissettim. Yapmam gereken en önemli şey, hassas  notlar almak. Şimdi bir virajı yalnızca notta görebilirim, ancak etaplarda rekabet ederken hızlı bir şekilde Martin’e ve nota güvenmek zorundayım.” Lim’i seçen TV dizisinin panelinde yer alan Hyundai Motorsport yöneticisi Alain Penasse, Lim’in ilerlemesinden çok etkilendi.  “Chewon hakkında en çok etkilediğim şeylerden biri hızlı bir şekilde öğrenme yeteneğiydi ve Hyundai Motorsport’la çalışmaya başladığı günden beri bunu sürdürdü” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top