2017’de kim, nerede, ne ile, nasıl yarışacak? -1 (Offroad)

2017 Sezonunun başlamasına sayılı günler kala, garajlarda, takımlarda ve yarışçılarda hem hazırlıklar son safhada hızla ilerliyor, hem de yeni sezon plan ve programları şekilleniyor. Elbette en çok cevabı merakla aranan soru; kim, nerede, ne ile, nasıl yarışacak? Ralli Dünyası Dergisi, yeni sezonun çetelesini hazırlarken, bu çalışmadan bazı ipuçlarını ajans izleyicilerimiz ile paylaşmak istedik. İlk branşımız, Offroad. 2017 Türkiye Offroad Şampiyonası’nda ajans ve derginin ulaştığı bilgiler ışığında yeni sezonda yarış planlarından bazıları şöyle..

Son şampiyon, Sapancalı Hüseyin Memioğlu, 2016 sezon kapanışında ajansa 2017’de yarışmayacağını açıklamıştı. Başarılı sporcu, sponsor bulamadığı taktirde yeni sezonda seyirciler arasında yer alacağını söylemişti. Sezonun ilk Offroad yarışı olan Sinop’a sayılı günler kala, şampiyondan henüz farklı bir ses çıkmadı.

Eski şampiyonlardan Caner Akkafa, bugünlerde direksiyona geçmek için sabırsızlanıyor. Ancak, kardeşi Malik ile birlikte yarışmayı planlayan Caner’in hedefi, ulusal değil. İsoff’un Çanakkale’de yapacağı baja yarışı ile İstanbul Park’ın üç yarışlık kupası, Akkafa’ların 2017 planlarında var, fakat şampiyonun geri dönüşü, sponsorluk görüşmesinden olumlu sonuç alınmasına bağlı. Yine de Akkafa’lar yarın yarışacakmış gibi çalışmalarını sürdürüyorlar.

İstanbullu Başkan Jeep’in patronu Murat Taşlıdağ, Jeep’i ile hızlı bir şekilde parkura dönüş için planlar yapıyor. Bu sezon yarışmamayı düşünen Başkan Murat, oğlunu İsoff’un Challenge kupasında yarıştırmaya düşünürken, karşısına çıkan bir sponsorluk fırsatının gerçekleşme olasılığı yükselince Jeep’ini kendisi için ulusal ve oğlu için de Challenge’da yarıştırmak üzere daha bir gözden geçirmeye başladı.

Offroadun Ankara cephesinde Andoff’ta hareketlilik üst düzeyde. Sezon açılış yarışını yapmaya hazırlanırken referandum gölgesinde kalmamak adına yarışını Temmuz ayına erteleyen Andoff’un 2017’de yarışacak araç sayısı da 10’u geçmiş durumda. Andoff’lular içerisinde şampiyonluğu gözüne kestiren en güçlü isim hiç şüphesiz İsmail Ayhan. 2016 Ankara Offroad Şampiyonluk kupasını önceki hafta kaldırarak büyük moral depolayan başarılı sporcu, L200’ü ile yeni sezonda Ankara’nın en güçlü temsilcisi olacak.

Andoff’un ulusal kovalamayı hedefleyen diğer isimleri arasında, kızı Sevda ve oğlu Ekrem’in kopilotluklarında eski şampiyonlardan Mustafa Özgiray, Land Rover bayrağını parkurlardan eksik etmemek adına söz birliği yapan Proshop’un patrunu Hasan Armutçu, İsmail’in eski aracı ile yarışan Hasan Şentürk, hedefini podyum olarak belirleyen Kemal Şahin, 2016 Ankara Kupası S1 şampiyonu Hüsamettin İbiş, Andoff’un yeni üyelerinden Ergün Çirkin ve Opel’ine Mitsubishi makyajı yaptırıp kilit ve direksiyon sorunlarını kökten çözen Cemal Akagündüz yeni sezonda parkura çıkacak Ankaralı isimlerin başında geliyorlar.

‘Land’sız olmaz!’ diyen Denizlili Özgür Yaprak ta parkurlardaki göz ağrısına Proshop’te yaptırdığı kasa değişimi makyajına ek olarak beygirlerini 250’ye çıkartarak gözünü podyuma diken isimler arasında yer aldı. Yeni sezonda ‘parkura çıkmayacak’ olanların başında eski Ankara şampiyonlarından Himmet Şengül, aracını satan ve bir yıl kendini dinlendiren Kadir Küçükaydın, son anda sağlık nedeniyle sezonu pas çekerek aracını satılığa çıkaran Ufuk Bekdemir ve ilk yarışın ev sahibi konumundaki Bülent Cevdet Durdu yer alıyorlar. Sinoplu Türkiye şampiyonu bayan sporcu İlayda Hancı’nın yeni sezonda yarışıp yarışmayacağı belli değil.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top