Toyota’nın Monte Carlo hedefi  yarış bitirmek!

Dört kez bir dünya şampiyonu olan ve dört kez de Monte-Carlo Rallisi birinciliği olan ünlü rallici Tommi Mäkinen, 17 yıllık bir aradan sonra önümüzdeki hafta (19-22 Ocak) WRC’ye geri dönen Toyota’nın yeni döneminden sorumlu olarak sahaya çıkacak. Takım, bu yılki yeni teknik düzenlemelere göre imal edilen ve direksiyonlarında Toyota’nın uzun süredir test pilotluğunu yapan Juho Hänninen ile VW’nin eski efsane takımından Finli Jari-Matti Latvala’nın yer alacakları iki Yaris WRC ile yarışa katılacak.

Tommi Mäkinen, ekibin bu yıl otomobilin gelişimine ve araştırmaya öncelik vereceğini ve Monte Carlo’nun kış şartlarında dağ yollarındaki parkurundan maksimum fayda elde etmek istediklerini söyledi. Makinen, “Hedefimiz bu rallide iyi bir yol almak, bu nedenle her iki ekibimiz de yarışı bitirip, kazanacak ekiple aynı dakika içinde yer alırlarsa bundan mutlu olacağız” dedi ve şöyle devam etti: “Bu, gelişimimizi sürdürmenin harika bir yolu; devam edecek bir süreç! En önemli şey, rahat bir şekilde Monte-Carlo’ya gitmek. Çünkü her şey koşullara çok bağlı ve birkaç saniyede her şey değişebilir. Gerçekte bulunduğumuz an için bir şeyler söylemek zor. Monte Carlo’nun bize istediğimiz cevapları vermesi de pek olası değil, çünkü her gün ve her etabında  farklı farklı bir ralli yapılıyor.”

Bu arada Latvala, Volkswagen’in WRC’den ayrılmasından sonra Toyota’ya geçen ay katılmasına rağmen takımın ilk sınavına hazır olduğunu açıkladı. Latvala, “iki ay önce, Toyota ile Rallye Monte-Carlo’da yarışacağımı asla hayal bile edemezdim, bu gerçekten heyecan vericiydi. Karda dört gün, toprakta bir gün ve asfaltta yedi gün olmak üzere toplamda 12 gün test yaptık: Bu iyi bir test süresi ve bu zaman sürecinde yararlı adımlar attık. Arabanın çok güçlü olduğunu hissediyorum ancak performans bakımından herkesin yeni spec bir araba ile gelmesi nedeniyle önceden bir şey söylemek zor. Monte Carlo’yı tamamladıktan sonra belki sezon ortasına doğru podyumları düşünmeye başlayabiliriz” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top