Ogier, Monte Carlo’da 4’ncü kez kazanmak için pragmatik yaklaşım istemiyor!

Son şampiyon Fransız rallici Sebastien Ogier, Polo R WRC ile son üç yıldır kazandığı Monte Carlo’da, bu kez Volkswagen’in parkurlara vedası sonrası M-Sport’a son dakikada transfer olması ile yeni bir zorlukla karşı karşıya.. Transfer belli olduktan sonra sadece beş hafta sonra Ogier, kabul edilmesi gereken çok şey olduğunu söyledi. “Bu, kelimenin tam anlamıyla yeni bir dönem; yeni bir araba ve yeni bir takım” dedi ve ekledi; “Tecrübenin toparlanma sürecinde önemli bir faktör olduğunun farkındayız ve takımla daha fazla vakit geçirmemiz çok güzel, ancak son bir ay içerisinde çok şey öğrendik.”

Ogier, “yıllar boyunca, yaklaşımımda pragmatik olmayı ve eldeki işe odaklanmayı öğrendim. Tam olarak bu hafta ne yapmamız gerektiğini planladık ve çok fazla hazırlık yapamadık, ancak elimizden geleni yapmaya kararlı olarak ilk rallimize gidiyoruz” diye konuştu. Ogier, takıma gelişinden bu yana M-Sport’un 2017 standart Fiesta’sını test etme şansına sahip değildi, ancak asfalttaki  tecrübesinin bunun yerine geçmesini umuyor.
Wrc.com’daki bir habere göre, Ogier, “Geçen hafta tipik Monte koşullarında iki gün test yaptık ve hepimiz bu rallide iyi bir şey yapmanın sırrını biliyoruz; hepsi, doğru lastik seçimini yapmak, koşulları tahmin etmek ve kavrama düzeylerini değerlendirmekle ilgili. Bütün bunları bir takım olarak büyümeye devam ederek yapabilirsek o zaman daha iyi bir konumda olabileceğimizi düşünüyorum” diyerek özetledi. “Rallye Monte-Carlo’da çok başarılı bir başarı elde ettim, ancak böyle tarihi ve zorlu bir olay karşısında alçak gönüllü hissetmeyi asla başaramadım. Bu, benzeri olmayan bir olay ve eğer iyi yaparsanız elinizden geleni yaptığınızı bilirsiniz”.

Takım patronu Malcolm Wilson ise, Ogier’in transferinin gecikmesi yüzünden arabaya alışması için az zaman kaldığını itiraf etti ama uyardı da; “Her zaman daha fazla zaman istiyorsun, ancak bizim durumumuzda özellikle doğru bir istek bu. Fiesta’da çok az test ile bir dezavantajla başlayacağını itiraf etmek zorundayız. Buna göre, olasılıkların üstesinden geldiğinde eğer başarılı olabiliyorsa, bu Sébastien Ogier’dır!”.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top