Mikkelsen’in aklı Polo WRC’de kaldı

Andreas Mikkelsen, 2017’de Polo kullanımına ilişkin girilen çıkmaza rağmen, bu yılki Dünya Ralli Şampiyonasında özel bir 2017 Volkswagen sürücüsü olmak için anlaşmaya çalışıyor. 2016’da yer aldığı VW fabrika pilotu olarak sezonun final yarışı olan Avustralya Rallisi’ni kazanan Andreas Mikkelsen, 2017 için kendine WRC’de yeni bir koltuk sağlayamayınca geçen hafta sonu yapılan Monte Carlo Rallisi’nde Skoda ile WRC 2’ye katıldı. Sınıfındaki rekabete hakim olan ve yarışı 7’nci sırada tamamlayan Mikkelsen, Polo R WRC ile yarışmak için olabildiğince çabuk davranmaktan yana duyduğu kararlılığın altını çizdi.

Mikkselsen, “amacım bir fabrika otomobilinde olmak ve önümüzdeki sezon dünya şampiyonluğu için mücadele etmek” dedi ve ekledi; “Fakat bu yıl, Polo 2017 ile üç ralliye katılmayı hedefliyoruz.” Mikkelsen, “İsveç’te yarışmayı umuyorduk ama zamanında homologasyona ulaşmadık, bu yüzden şimdi Portekiz üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu ve ekledi; “Polo’da çok fazla test yaptım, nasıl süreceğimi bildiğim tek araç! Bunu gerçekleştirmek güzel olur. Sponsor bulmalıyım ve elbette homologasyon için neyin mümkün olduğunu bulmalıyız”

WRC üreticileri FIA ile bir araya gelerek VW’nin geçtiğimiz hafta Monaco’da Polo’nun geç kalan bir homologason talebine ilişkin talebini görüştü, ancak bu toplantının sonuçsuz olduğu öğrenildi. FIA ralli direktörü Jarmo Mahonen şunları söyledi: “en kısa sürede bu konuyla ilgilenmeliyiz. Michel’in endişelerini anlıyorum; 2016’da ile özel DS 3 WRC’ler yarıştıran  PH Sport ile benzer bir duruma sahip, ancak Citroen şampiyonaya geri dönmeyi taahhüt etti, Volkswagen ise bunu yapmadı!” dedi. Mahonen, “toplantı olumlu, atmosfer iyi, insanlar kaygılarını yükseltti ve bunu isteme hakları var. Bunu Volkswagen ile tartışacağım ve sonra tekrar buluşacağız” dedi. VW ise gelişmeler hakkında bir yorum yapma konusunda isteksiz kaldı ancak “daha fazla görüşme olacak ve durum açık” denildi. Hangi takımın özel araba kullanacağı belirsizliğini koruyor. Örneğin, 2017 Polo R WRC kiralayan bir sürücü, Volkswagen Motorsport’tan teknik yardım almak suretiyle Hannover ekibini kiralayabilir veya daha küçük bir ölçekte çalışabilir. Eğer VW projesi gerçekleşmezse,  Mikkelsen Skoda’yla devam etmeye edecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top