İzmir Park”ta asfalt karıştı!

Yeni sezonun ilk yarışı olaylı başladı; İzmir Park’taki Kış Kupası 3″ncü ayak ilk yarışında Polo’lar adeta havada uçuştu. Henüz ilk turun ilk virajında pistin karışan asfaltı bazı yarışçılar için aynı zamanda ilk yarışın sonu da anlamındaydı. Startla birlikte ilk viraja en ön grup içinde giren Emir Ay”ın Polo”unda sağ arka teker kopunca, sol kapıdan yaslandığı rakibin Honda’sı spin attı, ön spoilerini viraj içerisinde bıraktı, sonraki turlarda kladmanda geri kalmasına rağmen, Honda’sı ile Hüseyin Yıldırım 6’ncı bitirirken, Polo”şu ile üç teker le çimene çıkan Emir Ay ise yarışa henüz ilk turunda veda etme şanssızlığı yaşadı.

Aynı tur ve aynı virajda kazaya dahil olmaktan son anda kurtulan dört yarışçıdan biri olan Çağlayan Çelik, ön spoileri düşen Polo’su ile 6 tur yapabildi, ardından pite girip yarışı bıraktı. Yine ilk turdaki kazaya dahil olmaktan kılpayı kurtulan tek bayan yarışçı Nil Yemyeşil, bir tur sonra aynı virajda asfalt üzerinde kazadan kalan Honda”nın spoolerine çarptı ve Polo’sunun kontrolunü zor sağladı ama 9″uncu turda aynı viraja kontrolsüz girince yol dışına savrularak lastik bariyerlere patladı ve yarışı bıraktı. Start alan 14 otomobilden 9″u finish görebilirken, hasarlar alan 5 otomobilin onarımına yarış bitimi ile birlikte başlanıldı.

Kış kupasının önceki iki ayakta ki 4 yarıştan 2 birincilikle ayrılan Bursalı yarışçılardan İhsan Pekayla, 13 turun sonunda damalıyı ilk gören isim olarak kariyerinde yeni bir zafere daha imza attı. 3.5 saniye ardından Honda ile Cim Yudulmaz 2’nci, 17 saniye farkla da Polo ile Efe Albağlar 3ncü oldular. İlk yarışta 5 otomobilin bakım ihtiyacı olması üzerine, Kış Kupasında 3’ncü ayak yarışında start saati 14.30″a ertelendi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top