Halid Avdagiç; “Az yarış yaparak otomobil sporları büyütülemez”

Avitas Motorsport Direktörü Halid Avdagiç, Ralli Dünyası Dergisi’ne verdiği röportajda ‘az yarış yapılarak otomobil sporları büyütülemez’ dedi. Şirketin Pendik’teki fabrikasında üretilen Control 4 yarış otomobilleri ile yurt dışında dört farklı şampiyona altında toplam 30 yarış yaptıkları 2016 sezonunun hem ülke ve hem de firması için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Halid Avdagiç, 2017’de Avitaş yapımı Control 4’lerin RX’in hemen ardından ve RX2 olarak komunlandırılması ile “bir Türk otomobilinin dünya şampiyonasında bu kadar üst sıralarda yer almasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu” yineledi. Halid Avdagiç, RX Lites’te birçok ülke federasyonunun desteklediği genç sporcuların var olmasına da vurgulayarak, “Türklerin sahip olduğu bir şampiyonada genç bir Türk pilot yarışmasının kuvvetle muhtemel olduğunu” belirtti ve yetenekli bir Türk gencini yarıştırmayı  arz ettiklerini” söyledi.

Avitaş olarak Türkiye’deki var olan tüm garajlara çağrı yapan Halid Avdagiç, “bizden talep edilecek her türlü desteği tereddütsüz vermeye hazırız” dedi ve ekledi; “Dünyaya otomobil satarken Türkiye’ye bir şey yapamayan biri olmak istemiyoruz. Biz, şasemizi verelim, isteyen istediği motor ve şanzımanla yarışsın”. Halid Avdagiç, Türkiye’de ralli krosun önünün açılması için öncelikle İstanbul gibi bir metropolde albenisi olan bir piste ihtiyaç duyulduğunu belirterek, pist yapılana kadar da radikal öneriler verdi; “Eminönü meydanını kapatıp köprüler arasında yarış yapalım. Köprüyü açalım üzerinden zıplayalım”..

Ralli şampiyonası için de radikal öneriler seslendiren Halid Avdagiç, “şampiyonanın open class otomobillere açılmasını, şampiyona için puan alınabilmesini, şampiyonanın yabancı pilotlara da izin verilmesini ve her türlü otomobile, her pilota her platformda girilmesini” seslendirdi. Ralli Dünyası Dergisi’nin yeni çıkan 34’ncü sayısı bu hafta kargo ile abonelerine ulaştırılması tamamlanacak. Otomobil ve sporları konusunda ülkemizin ilk ve tek dergisi olan Ralli Dünyası’na abone olarak siz de sporun nabzını avucunuzda tutmaya başlayabilirsiniz. Üye olma koşulları için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top