Kış Kupası’na kuru soğuk ve Dizel etkisi

Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından İzmir Park’ta düzenlenen Kış Kupası’nın ikinci ayak yarışlarında, etkili soğuk ve Dizel’lerin sürprizi vardı. Öğle saatlerinde güneşin kendini göstermesine ve sıcaklığın 6 dereceyi geçmesine karşın, sert ve kuru soğuk İzmir Park’ta derinden hissedildi. 4 Kategoride toplam 16 yarışçının kayıt yaptırdığı Kış Kupası’na Polo Dizel Grup’tan iki yarışçı katılmadı. Kayıtların tek bayan ismi aracında ortaya çıkan mekanik sorun nedeniyle, diğer yarışmacı ise çocuğunun sağlık sebebi ile İzmir Park’a gelmediler. Sabah brifingle başlayan program, antrenman ve sıralama turları ile devam etti, öğleden sonra ilk, akşamüstü ise ikinci yarışın startları verildi.

Günün genel klasmanı için öne çıkan isimlerin başında yer alan Cem Yudulmaz, brandingini siyahtan sarı renge çevirdiği Honda’sı ile kupanın ilk yarışında olduğu gibi yine podyumun en üst basamağı için çok kimsenin favorisi oldu. Ancak Pazar sabahı İzmirli yarışçı için sorunlu başladı, ikinci yarışta ise rakibi ile yaşadığı bir temas sonrası yarış dışı kaldı. Günün sıralama turlarında K5’de en iyi zamanı yapan Cem Yudulmaz, pole pozisyonda start aldığı ilk yarışta çıktığı gibi 12 turu domine etti ve 26.48.159’luk toplam zamanıyla damalıyı ilk sırada görüp günün ilk birincilik kupasını kaldırdı. Günün ikinci yarışında ise ters sıralama sonucu orta sıralarda start alan Cem Yudulmaz, ilerleyen turlarda atak yapıp önündeki rakiplerini geçmesine karşın, 9’ncu turda Tahir Bilge ile yaşadığı temas sonrasında Honda’sının sol arka tekeri hasar görünce yavaşladı ve pistin son virajına zor ulaşabildi.

6 Yarışçının katıldığı Dizel Polo Cup’ta ise Bursalı üç arkadaş arasındaki iddia yarışların podyum rekabetinde adrenalini bir miktar yükseltti. Warmhouse brandingli ve 16 kapı numaralı Polo’su ile yarışta iddialı olan Çağlayan Çelik, pistlere katılımına ön ayak olduğu arkadaşları İhsan Pekyayla ve Emir Ay ile girdiği iddiada lastik tercihine yenil düştü. Önceki haftalarda yapılan kupanın ilk yarışında dizel grubun 2’nciliğini kazanan Çağlayan Çelik, yarıştan önceki hafta pistte antrenman yaparak iddialı hazırlanan arkadaşı İhsan Pekyayla karşısında ‘sıfır’ lastik tercih etti ancak Syron marka Alman lastikleri antrenmanlarda deneyip netice alamadığını görünce, günün ikinci yarışında daha önce kullandığı asfalt lastikleri taktırdı. Ters sıralama nedeniyle pole pozisyonda start aldığı günün ikinci yarışında bu kez de Polo’nun performansından yana istediği performansı alamadı ve 3’ncü olduğu günün sonunda arkadaşları ile birlikte yarış sonrası birlikte Bursa’ya geri döndüler.

Kış Kupası’nın ikinci yarışı için hırs yapan ve bunu da hafta için antrenmanlarda 170 tur döndüğü pisti adeta ezberleyerek gösteren İhsan Pekyayla, günün her iki yarışında da Dizel grubun 1’ncilik kupalarını ne arkadaşlarına ne de rakiplerine bırakmadı. Her iki yarışta da Dizel grubun 2’ncilik kupaları ise Emir Ay’ın oldu. İkinci yarışta Cem Yudulmaz’ın Honda’sının arka tekerinde sorun yaşamasına ve yarışı bitirememesine sebep olan günün tek temasında Tahir Bilge’nin Honda’sı ile 15 turu tamamladı ve damalıyı 7’nci sırada gördü. İzmir Park’ın işletmecisi olan Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Kış Kupası 2016 ikinci ayak yarışları ile Pınarbaşı’ndaki pistte sezon resmen kapandı. Kupanın son üç ayak yarışları ise Ocak ve Şubat aylarında yine İzmir Park’ta gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Bu yarışla ilgili olarak Çağlayan Çelik bloğundaki fotoğrafları incelemek için aşağıdaki bannerı tıklayabilirsiniz.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top