Capito, McLaren’i de bırakıyor

Dünya Ralli Takımı’nı 2016 sezonu sonunda ve sürpriz bir şekilde kapatarak tüm ekibi dağıtan Volkswagen Ralli Takımı’ndaki Motorsport CEO’luğundan sezon başında ayrılan ve McLaren Racing CEO’su olarak göreve başlayan Jost Capito, henüz ilk yılında Formula 1 takımındaki bu görevinden de ayrılmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili bugün bir haber yayınlayan ünlü İngiliz motor sport portalı Autosport, 58 yaşındaki Capito’nun halihazırda McLaren çalışanı olarak kadroda yer almasına karşın, şirket için gün geçtikçe daha fazla çalışmadığı iddiasını ileri sürdü. VW’nin motor sporlarındaki eski direktörünün bu yıl Ocak ayında McLaren’de 1 Eylül’de takıma katıldığı açıklanmıştı.

Capito, bu göreve McLaren’in eski başkanı ve CEO’su Ron Dennis tarafından atanmıştı ancak Dennis, 15 Ocak 2017’de mevcut sözleşmesinin sona erme tarihine kadar ‘özel izin’ ile bu görevini sürdürdüğü için, Capito’nun konumu bazı konularda etkisiz kaldığı kabul ediliyordu. Capito’nun güçlü motor sporları geçmişine ve üstüste son dört sezonun WRC’de hem sürücüler hem de üreticilerde şampiyon olan VW’yi yönlendiren bir CV’ye sahip olmasına rağmen, McLaren’e atanmasını aslında takımın yarış direktörü Eric Boullier‘in görevlerinden bazılarının kendisine pas edilmesi olarak görülmekteydi.

McLaren, Autosport’un haberleştirdiği Capito’nun konumu konusunda yorum yapmadı. Ayrıca,  bir diğer gelişmede, McLaren Teknoloji Grubu Müdürü Ekrem Sami‘nin görevini 29 Kasım’da sona erdirdi. 62 yaşındaki Sami, 1980’de McLaren ile birleşen 4×4 Racing’de kişisel asistan olarak çalıştıktan sonra yaklaşık 40 yıldır Dennis’in yakın bir çalışma arkadaşıydı. Sonraki yıllarda Sami, McLaren’in ticari sorumluluğunu üstlenmek ve takımın sponsorlarla uzun vadeli ortaklıklarının geliştirilmesinden sorumluk üstlenmişti. Sami’nin McLaren Teknoloji Grubu yönetim kurulu üzerindeki görevine ise Londra hukuk firması Withers’in bir ortağı olan John Riches atandı; ancak Sami’nin McLaren Marketing’in genel müdürü görevini sürdürdüğü belirtiliyor. Riches’in şirket biyografisi onu servet uzmanı ve sektöründe bir endüstri ödülü sahibi olarak tanımlıyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top