Ankara’da zafer Özgiray’ların, şampiyon İsmail Ayhan..

2016 Ankara Offroad Şampiyonu Ismail Ayhan

Ankara Offroad Kupası’nda sezonun üçüncü ve son yarışında zafer Özgiray’ların, şampiyonluk ise İsmail Ayhan‘ın oldu. Cumartesi günü yapılan ikinci yarışta yaşadıkları mekanik arızalar nedeniyle birçok ekip araçlarının onarımı yetişmediği için, üçüncü yarışta start sayısı 12’ye düştü. ilk günkü etabın ters yönde geçildiği üçüncü yarışta parkur nispeten daha yumuşaktı ve bazı sert kapılar kullanılmadı. Yine de etaptan çıkamayan yarışçılar oldu ve hem yarış hem de şampiyona hesapları etabın son geçilişinde dahi değişir oldu. İlk yarışın galibi, ikinci yarışın ise 2’ncisi olarak son yarışa şampiyonluğun en güçlü adayı olarak başlayan İsmail Ayhan, hedefinden olmamak uğruna temkini elden bırakmadı ve kendisini şampiyonluğa taşımaya yetecek 4’ncülük hedefini günün sonunda elde ederek kariyerinin ilk şampiyonluk coşkusunu yaşadı.

Üçüncü yarışın galibi Özgiray’lar oldu

Mühye köyünde yapılan yarışta günün dört etabından üçünde Özgiray damgası vardı. Kariyerinde dört kez Ankara Offroad Şampiyonluğu olan Ankaralı tecrübeli yarışçı Mustafa Özgiray, kopilotu olarak katıldığı kızı Sevda ile birlikte yarışta 71 toplam puanla yarışın kazanan isimleri oldular. Etabın ilk ve son geçişlerinde direksiyona geçen Mustafa Özgiray, diğer iki etapta direksiyona geçen kızının kendisininkine çok yakın zamanlar yapmasından yana oldukça keyiflendi. Dünkü (cumartesi) yarışa göre direksiyona daha hakim olduğu gözlenen Sevda Özgiray ise, babasının bayraktarlığını almakta zorlanmayacağını bir kez daha gösterdi.

Şampiyonluğu yarış zaferinden çok isteyen İsmail Ayhan‘ın etabın dördüncü ve son geçilişinde yüreği ağzına geldi. Etabın çamurlu bir noktasındaki geçişte aracı stop eden Ayhan, zaman kaybetmesine karşın finiş görüp servis alanına ulaştığında derin bir ‘oh’ çekti. Cumartesi günkü yarışın galibi olan Ufuk Bekdemir/Ali Can ikilisi araçlarının direksiyon problemi nedeniyle dört etaptan ikisinde start-stop yaptılar ve son yarışı 8’nci olarak bitirebildiler. Etabın dördüncü ve son geçilişinde 2’nci zamanı yapan Hasan Şentürk/Yiğithan Tarhan ikilisi ise, gün sonunda topladığı 54 puanla podyumda 2’ncilik kupasını kaldırdılar.

Himmet Şengül teker kırdı ama 3.oldu

Kariyerinde en çok Ankara Offroad Şampiyonluğu bulunan Andoff’un en tecrübeli isimlerinden Himmet Şengül, sonunda yarışı 3’ncü bitirebildi ama etabın üçüncü geçişi kariyerinin en zor etaplarından biri oldu. Pajero’sunun bir kapı geçişi öncesinde sağ ön tekerini kırması ile tecrübeli yarışçı zor anlar yaşadı. Kırılan tekeri ile hafif bir tümsekte takılı kalan Şengül, etabın kalan kapılarını atlayarak biran önce finiş yapıp servise ulaşmayı düşündü. Aynı zamanda mekanikeri olan kopilotu Muharrem Küçükdemir ile birlikte büyük efor sarf eden Himmet Şengül, bu anlarda seyirciden aldığı destekle de amacına ulaştı ve etabı bitirip servise ulaştı. Günün üçüncü etabından sıfır puanla ayrılan Himmet Şengül, serviste onarılan aracıyla son etapta tempoyu arttırdı ve günü son etap besti ile tamamladı ve bu, kendisini yarışın podyumunda 3’ncülüğe taşıdı. Ankara yarışına misafir olarak katılan Pamukkale Offroad Kulübü Başkanı Kadir Gören, kopilotu Hüseyin Can ile ilk etapta mekanik sorun yaşayıp sıfır puanla çıkmalarına karşın, diğer etaplarda iki kez 3’ncülük, bir kez de 2’ncilik puanlarına ulaştı ve gün sonunda edindiği toplam puanla şampiyon İsmail Ayhan‘ı puantajda yakaladı ama averajla 5’nci oldu.

Özgür Yaprak-Hasan Armutçu 9’ncü oldular

Suzuki Grand Vitara’sı ile Karabük adına yarışa katılan Ankaralı Hüsamettin Ibiş, S3 sınıfında L200 ile yarışan Kemal Şahin’le 36 puanda yakalandı ama averajla günü 6’ncı sırada bitirdi ve bu sonuçla S1’de 1’nci oldu. Denizlili Özgür Yaprak, Proshop Land Rover’ın ortağı Hasan Armutçu ile birlikte katıldığı yarışın son etabında kilit kırınca güçlükle ve birkaç kapıyı atılarak servise ulaştı ve günü 9’ncu tamamladı. 12 ekibin ikisi abandone olurken biri de yarış ihracı yaşadı. Gün sonunda kazanan ekipler kupalarını yine servis alanında kurulan tak’ta düzenlenen törenle aldılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

[metaslider id=33586]

Ankara Offroa Kupası üçüncü yarışından fotoğraflarını ve yarışçı yorumlarını yarından sonra ajansta bulabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top