Ron Dennis ile McLaren’in yolları ayrıldı

161116-ron-dennis

1980 yılından bu yana efsane McLaren ekibinde yer alan Ron Dennis, sözleşmesi Ocak ayında sona erinceye kadar, çoğunluk hissedarları tarafından alınan bir kararla izne çıkarıldı. 69 yaşındaki Dennis, hissedarların böyle bir hamlesini önlemek adına geçen hafta Yüksek Mahkeme’den ihtiyati tedbir çıkarmak için yoğun çaba sarf etti ama başarılı olamadı, yine de iki şirketin önemli bir hissedar olmasının yanı sıra, McLaren Teknoloji Grubu ve McLaren Automotive Ltd’in kurullarında yerini korudu.

Motorsport.com’un bir haberine göre, Bahreyn kaynaklı Mumtalakat fonu, McLaren Group’un % 25 hissesini elinde tutuyor. Şirketin %25’lik diğer hissesi ise Ojjeh a ait. İki yıldır sahne arkasında yaşanan güç mücadelesinde yakın zamanda bir Çinli konsorsiyum 1.65 milyon Poundluk bir teklif ile son dakika devralma teklifi yapmıştı. Bu hamle başarısız olunca, şirketin toplamda yarısına sahip olan hissedarlar  Ojjeh ve Mumtalakat Fonu, Dennis’i görevden almak için hamle yaptı.

Dennis’in gelecek yıl sonunda yeni bir teknoloji yatırım fonu ile görüşme başlatmadan önce grubun yaptığı taahhütlerini yerine getirmek niyetinde olduğu iddia edilmişti. Dennis “Ben TAG ve Mumtalakat temsilcileri, McLaren diğer ana hissedarlar, olası sonuçları hakkında yönetim ekibinin geri kalanından yapılan güçlü uyarılara rağmen, beni izne çıkaran bu kararları ile hayal kırıklığına neden oldu” dedi.

“İleri sürülenler tamamen yanlış; benim yönetim tarzım her zaman oldu” diye konuşan Dennis sözlerini şöyle sürdürdü; “20 F1 yarışı kazandık ve şirket 850 milyon Pound’luk bir otomotiv ve teknoloji grubu haline geldi. Yetenekli arkadaşlar ile çalıştığım bu süreçte verdikleri hizmetlerden dolayı herkese minnettar olacağım. Benim endişem 3500 çalışanın işinin ne olacağı.. McLaren’in değerini koruyacak ve geleceğini şekillendirmesine yardımcı olacağım. Ayrıca ben McLaren ile sözleşme taahhütlerimiz gereği yeni bir teknoloji yatırım fonu ile görüşme başlatmak niyetindeyim.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top