Mercedes AMG Petronas pilotları şampiyonluk için Abu Dabi’de piste çıkıyor

161125-f1-amg-abudabi

Formula 1’de 2016 sezonunun son yarışı Abu Dabi Grand Prix’i heyecanı bugün başladı. Toplamda 55 turdan oluşan 305.355 km’lik yarış, Mercedes AMG Petronas’ın iki pilotu Nico Rosberg ile Lewis Hamilton’un şampiyonluk mücadelesine sahne olacak. Geçen sene Yas Marina Pisti’nde duble yapan Mercedes AMG Petronas’ın Alman pilotu Rosberg, Pazar günü podyuma çıkması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. 2011 ve 2014 yıllarında bu pistte kazanan Hamilton ise mutlu son için, yarışı kazanmasının yanı sıra takım arkadaşının ilk 3 dışında kalmasını bekleyecek. Brezilya’daki yarış sonrasında Rosberg, 367 puanla sürücüler sırlamasında birinciliği elinde tutuyor. Hamilton ise 355 puanla ikinci sırada. Markalar şampiyonu daha önce ilan eden Mercedes AMG Petronas’ın ise 722 puanı var.

Son yarış öncesinde şampiyonluk yarışında avantajı elinde tutan Nico Rosberg “Brezilya’daki sonuç istediğim netice değildi. Ama Lewis harika bir iş çıkardı. Sonuçta ikincilik de felaket değil. Artık Abu Dabi’ye bakıyorum. Üst üste üçüncü sene de Lewis ‘le şampiyonluk için çekişmek harika bir durum. Sezonu bir galibiyetle kapatmak için elimden geleni yapacağım. Harika bir hafta geçirdim. Aile ve arkadaşlarımla görüştüm. Dolayısıyla kendimi iyi hissediyorum. Brezilya sonrasında hala yarışları tek tek düşünüyorum diye şaka yapmıştım. Ama gerçekte de durum bu. Abu Dabi’de de diğer yarışlardaki gibi davranacağım. Yarış hafta sonunda iyi bir iş çıkartmak zorlu bir meydan okuma. Zaten sporda hiçbir şey kolay değildir. Bu pistte çok iyi anılarım var. Geçen sene kazanmıştım. Geçmişte de hep güçlü oldum. Bu sebeple de kendime güvenmem için yeterli sebebim var. Yarış yaklaştıkça heyecanım artıyor. Büyük bir mücadele olacak ve umarım izleyicilere sezonun son yarışında iyi bir yarış izletebiliriz.” dedi.

Şampiyonluk umudunu son yarışa kadar taşıyabilen Lewis Hamilton ise “Sonunda Brezilya’da kazanmak inanılmaz bir anıydı. Şu an çok iyi durumdayım. Takımın olağanüstü çalışarak bana teslim ettiği aracın içinde kendimi çok güçlü hissediyorum. Bu takımda 4 senede 31 yarış kazandım. Bana bu şansı sunan büyün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte tarih yazmaya devam ediyoruz. Benim için harika bir sezon değildi. Her şey benim elimde değil ama mücadeleyi bırakmam, bırakamam. Neler olabilir tahmin etmek zor. Elimden gelenin en iyisini yaptığım için kendimle gurur duyuyorum. Ve Abu Dabi’de sonuç ne olursa olsun bu başarıda emeği olan herkesle de gurur duyuyorum. Bu hafta sonu da her hafta sonu yapmaya çalıştığımı yapacağım. Kazanmak ve sezonu en üst noktada tamamlamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım” diye konuştu.

Abu Dabi Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı; Kasım 2016 Cumartesi; 13:00- 14:00 3. Antrenman Turu 16:00- 17:00    Sıralama Turları 27 Kasım 2016 Pazar; 16:00 Abu Dabi Grand Prix

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top