AYOSK, rallikrosta Kış Kupası düzenliyor!

160501-ayosk-kros-mdiker

İzmirPark’ta Kış Kupası tüm harareti ile sürerken, bir Kış Kupası haberi de Aydın’dan geldi. Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk), yerleşik rallikros pistinde sezonu Kış Kupası adı altında iki bölümlük bir organizasyon düzenleyerek kapatmaya hazırlanıyor. Ege Asal Metal Eğitim Merkezi’nin de içerisinde yer aldığı Menderes’teki rallikros parkurunda 18 Aralık’ta düzenlenecek olan yarışa Ege’li sporcular kadar şehir dışından da katılım bekleniyor.

Kupanın statüsü ise oldukça farklı; aynı gün içerisinde iki bölüm halinde yapılacak olan yarışta her bölüm klasmanına puan verilecek ve gün sonunda puanlar toplanarak kupa klasmanı belirlenecek. Aynı parkurda yaptıkları otokroslarda spora çok sayıda lisanslı yeni sporcu kazandıran ve ulusal rallikros şampiyonası yarışları sporcusuzluktan zor yapılabilirken, mahalli rallikros yarışına 23 katılımcı sağlayabilen Ayosk, düzenleyeceği Kış Kupası’nda bu sporcu ordusuna güveniyor.

Aynı gün (18 Aralık) İzmir Park’taki Kış Kupası pist yarışlarına denk düşmesine karşın, Kış Kupası rallikros yarışına en az 15 katılım bekleyen organizasyon her zaman olduğu gibi İzmirli duayen rallici Mithat Diker tarafından da destekleniyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top