Orhangazi’de ‘Control’ Şov!

161015-ogazi-halid

Türkiye Rallikros Şampiyonası’nın 3’ü birarada tadında düzenlenen ve aynı hafta ‘üç yarış birarada’ olarak plananan yarışların ilkinde Control’ler beklendiği gibi, şov yaptı. Rallikros için özel yarış aracı imal edip hem dünya rallikros (GRC) sahnesine ve RX Lİtes çatısı altında hem satan hem de şampiyona düzenleyen Avitaş Motorsport’un sportif direktörü Halid Avdagiç, rahat kazandığı yarıştaki şovunu finişteki spinle taçlandırdı. Control 2’si ile son viraja yan giren ve spin atan aracıyla geri geri damalı gören Halid Avdagiç’in ardından benzer Control 2 ile yarışan Kerem Orak spin atmasına karşın 2’nci sırada yarışı tamamlayarak Avitaş Motorsport’u 1-2 olarak podyuma taşıdı.

Orhangazi’deki yerleşik rallikros parkurunda Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen ilk yarışta aksiyon da çoktu. Henüz antrenman turlarında Bursalı eski rallicilerden Tansel Üründül, uzun bir aradan sonra direksiyonuna geçtiği Evo 9’u ile favori olarak gösterildiği Kategori 3’ün antrenman turlarında attığı takla ile heyecan yarattı. Burun üstün çakılarak takla atan Evo’un ön kısmı önemli oranda hasar görürken, aracından sorunsuz bir şekilde inen Tansel, yarışamadan aracını çekiye yükleyerek Bursa’ya geri döndü.

Öğleden önce antrenmanlar ile başlayan programda sırası ile eleme turları, yarı final ve final mücadelesi için parkura çıkan 12 ulusal kayıt arasında günün ilk final startı K1’de verildi. Burak Başlık, 5 tur sonunda 6.02.9’luk toplam zamanıyla K2’de ilk yarışın birincilik kupasının ve 29 puanın sahibi olurken, Ömer Köstek de 6.26.2’lik toplam zamanla 2’nci oldu ve ilk yarıştan 23 puan topladı. Beş tur sonunda 6.35.1’lik toplam zamanla damalı gören ve K1’de 3’ncü olan Mustafa Çetin de ilk yarışta 19 puan kazandı.

20161015160749_img_2086K2’deki finalde Halid Avdagiç, Control 2 ile çıktığı gibi liderliği ele aldı. Parkurun hemen her virajında yanlayan Avdagiç, damalıyı görmesine metreler kala spinde fazla kaçınca aracı ile geliş yönüne dündü ve aracı ile kendi hızıyla geri geri finişi tamamladı. Kornometresi  5,49.7 ile durdurulan ve günün 1’ncisi olan Halid Avdagiç ile yakın mesafe gitmesine karşın O’nun çıkardığı yoğun tozdan etkilenen ve parkurun joker turu bağlantısında da kısa bir tereddüt yaşayan Kerem Orak, 5.54.3’lük toplam zamanıyla K2’de 2’nci oldu ve hem 23 puan kazandı ve hem de  Avitaş’ın 1-2 podyum yapmasına destek verdi. Kadett’i ile Ankaralı  Tan Uydaş, 6.25.7 ile beş turu tamamladı ve 17 puanla 3’ncü oldu.

K2’de antrenmanlarda bir kombine temas yaşandı. İkinci sıralama turunda Tan Uydaş ile birelikte aynı anda spin atan Kerem Orak‘ın Control 2’sini geç fark eden  Semih Erkal Fiesta’sı ile Control’e arkadan sertçe temas etti. Yoğun toz uüzünden bu teması fark edemeyen Bora Arabacı ise, Avitaş’ın Anadol A1’i ile Fiesta’ya  arkadan sertçe çarpınca Anadol’un ön kısmı ve radyatörü hasar gördü. Erkal’ın Fiesta’sı da aldığı hasar sonucu ancak çekici ile parkurdan çıkarıldı.

K3’te günün finali için Sinan Saatçi tek başına start aldı. Takla atan Tansel Üründül’ün sürpriz abandonesi kadar, Bursalı Osman Uğur’un da mekanik sorun yaşıyarak  yarışa çıkmaması üzerine Saatçi, Mitsubishi’si ile tek başına beş turu 5.52.0’da  tamamladı ve ilk yarıştan 29 puan kazandı. Orhangazi’de yarın (pazar) iki ayrı kulübün organizasyonu ile iki farklı yarış daha yapılarak Türkiye Rallikros Şampiyonası’nda sezon klasmanları belirlenecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Orhangazi

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top