Mercedes AMG üst üste 3’ncü şampiyonluğu kutladı

161012-f1-mercedes-amg-cham

Üst üste üçüncü kez Formula 1 markalar şampiyonu olan Mercedes AMG Petronas, bu tarihi başarısını Brackley ve Brixworth’deki fabrikasında kutladı. Lewis Hamilton, Nico Rosberg ve tüm ekibin hazır bulunduğu kutlamalarda Gümüş Ok (Silver Arrow) da yerini aldı. Mercedes AMG Petronas’ın, 17 yarış boyunca uzun süren uçak yolculukları, binlerce saatlik çalışma ve sonunda elde edilen şampiyonluğun kutlaması Brackley ve Brixworth’deki Mercedes-Benz Formula 1 fabrikalarında yapıldı. Tüm çalışanların ve araçların hazır bulunduğu kutlamada sezonun geride kalan kısmının da başarıları da yeniden anıldı. Üst üste 3. kez Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda markalar şampiyonu olan Mercedes, sezonunun tüm rakamlarını da domine etti. Geride kalan 17 yarışta 15 galibiyet, 28 podyum başarısı, 16 pol pozisyonu ve 10 en hızlı tur derecesi elde eden MercedesBenz PU106C Hybrid Power Unit, aynı zamanda alınabilecek puanların da yarısını kazandı. Rahat bir şekilde 2016 yılında şampiyonluğa ulaşan Merdeces, 17 yarışın tur sayısı toplamının yüzde 81’inde de liderliği elinde tuttu.

Kutlamalar sırasında konuşan pilotlar sıralaması lideri Nico Rosberg, “2010’da başlayan bu projenin ilk gününden beri buradayım ve bu inanılmaz yolculuğu, Formula 1’in en iyi takımıyla yaptık. Bu takım tarih yazdı ve bütün rekorları alt üst etti.  Ne başarı elde ettiysek bu eşsiz takımla birlikte elde ettik. Ben de bu başarılarda ufacık bir rol oynadıysam çok mutluyum. Bizim pilotlar olarak işimizi en kolay ve en keyifli şekilde yapmamızı sağlayan bu ekibe ne kadar teşekkür etsem az.  Her yarış hafta sonunda ilk cebi ve yarışı kazanacak bir araca sahip olmak inanılmaz bir duygu. Son 4 yarış için Gümüş Ok’un (Silver Arrow) direksiyonuna geçmek için sabırsızlanıyorum. Takımdaki herkese tekrar büyük bir teşekkür göndermek zorundayım. Bu inanılmaz adamlar, inanılmaz başarımızı kutlamayı sonuna kadar hak ediyor. Umarım daha büyük başarılar gelecek” dedi.

161012-f1-mercedes-amg-cha2

Pilotlar şampiyonluğu için takım arkadaşı Rosberg’le çekişen Lewis Hamilton ise “Mercedes AMG Petronas’ın değerli çalışanlarının oluşturduğu, her gün daha da fazlası için ekipçe çalıştıkları bu araçları kullanmak benim için büyük bir onur. Geride kalan 3 yılda ben ve Nico, Formula 1’deki en iyi araca sahip olduğumuz konusunda hiçbir şüphe duymadık. Herkesin inanılmaz çalışmaları sonucunda ulaştığımız nokta inanılmaz. Bir pilot, bu ekipten daha fazlasını isteyemez. Elimizde diğer takımlarla mücadele etme ve onları geçme potansiyeline sahip araçlar var. Ve bizler pilotlar olarak biliyoruz ki bu takımdaki her parça bizim kendi yeteneğimizi ortaya çıkarabilmemize olanak sağlayan en iyi aracı yarış hafta sonlarında bize teslim ediyor. Bundan daha iyi bir duygu olamaz. Bu takımın her bir bireyiyle gurur duyuyorum. Bu takım için direksiyona geçmek beni çok heyecanlandırıyor. Umarım daha fazla başarıyı yine birlikte elde edeceğiz. Ama şu anın da tadını çıkartalım çünkü hep birlikte bir tarih yazdık. Bu takımındaki herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top