Mercedes AMG Petronas Japonya’daki üstünlüğünü sürdürmek istiyor

2016 Malaysian Grand Prix, Sunday

Formula 1’de 2016 sezonunun 17. yarışı Japonya Grand Prix’i heyecanı başladı. Toplamda 53 turdan oluşan 307.471 km’lik yarışta, Mercedes AMG Petronas Suzuka pistinde üst üste üçüncü dublesini arıyor. Japonya’da son iki senede Lewis Hamilton-Nico Rosberg ikilisi zirveyi hep elinde tutarken 2016’da da aynı başarıyı tekrarlamak niyetindeler. Dört yarış aradan sonra podyumun en üst basamağına çıkarak Suzuka Pisti’nde dördüncü kez bunu başarmak istiyor. Nico Rosberg ise Japonya’da kariyerinin ilk birinciliğini arıyor. Suzuka Pisti’ndeki yarış öncesinde Rosberg, 288 puanla sürücüler sırlamasında birinciliği elinde tutuyor. Hamilton ise 265 puanla ikinci sırada. Mercedes AMG Petronas da en yakın rakibinden 194 puan farkla 553 puanla markalar klasmanında zirvede yar alıyor.

Malezya’da talihsiz bir hafta sonu yaşayan Lewis Hamilton “Geçen hafta sonu büyük bir hayal kırıklığıydı. Sadece kişisel olarak değil takımım için de. Ama bunların üstünde durmak yarar sağlamaz. Sadece negatif enerji. Yapmamız gereken gelecek yarışa odaklanmak, bir adım ileriye doğru atmak ve elimizden gelenin en iyisini yapmak. Çok çalışmaktan başka çıkar yol yok ve ben bundan asla korkmam. Malezya’da ekibim de çok yara aldı ama işleri düzeltmek için ne kadar çalışacaklarını biliyorum. Bu en kötü günümüz değil. Daha kötü günlerimiz oldu. Son 5 yarış için mücadele etme gücüm var. Eğer geçen hafta sonu gibi performans gösterirsem ve aracım da sorun yaşamazsa, iyi günler uzak değil. Suzuka Pisti’ni seviyorum ve son iki yıl da burada çok hızlıydım. Umarım bu sene de öyle olur. Buradaki inanılmaz destek beni bir basamak daha yukarı taşıyor. Malezya’da seyircilerin oluşturduğu atmosfer gördüğüm en iyilerdendi. Japonya’da ise hep böyle oluyor. Umarım onların sevgi ve ilgisini boşa çıkartmayacak bir performans ortaya koyarım” dedi.

Singapur’da zafere ulaşan Nico Rosberg ise “Malezya bizim için pek de iyi geçmedi. Benim yarışım neredeyse başlamadan bitiyordu, Lewis için ise ne kadar büyük bir hayal kırıklığı olduğunu tahmin edebiliyorum. Ve tabii ki takım için. Bütün bir çalışmanız, birkaç dakika ile heba oluyor. Ama kimse bu takımın gücünü göz ardı edemez. Çok daha kuvvetli döneceğiz. Tabii ki Malezya’daki sonuç, pilotlar sıralamasında benim lehime oldu. Bu sadece bir veri, başka türlü düşünmüyorum. Çünkü ben sezon boyunca puanları aklıma getirmedim, buna şimdi başlamayacağım. Ben yarışları kazanmak için buradayım ve her zaman hedefim bu. Suzuka sıradaki hedef. Harika ve klasik bir yarış pisti. Burada bütün efsaneler kazandı ve ben de zafer listeme bu pisti eklemek istiyorum. Geçen seneki performansımı geliştirmem lazım. Son iki yılda çok şey öğrendiğimi düşünüyorum ve bunu da bu sene gösteriyorum. Bu yarışı kazanacağıma inanıyorum. Umarım iyi bir hafta sonu, büyük bir mücadele ve seyirciler için de keyifli bir yarış olur” diye konuştu.

Japonya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı (9 Ekim 2016 Pazar) 08:00     Japonya Grand Prix

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top