İzmir’de Ümit Ülkü süperde 1, maxide 2’nci

20161002125146_img_0762

Türkiye Pist Şampiyonası”nın Izmir Park’ta yapılan sezonun 4’ncü yarış haftasında ilk yarışlar tamamlandı. Süper grup yarışında BMW’si ile Ümit Ülkü, maxi grupta ise BMW Z4’ü ile İbrahim Okyay günün ilk zaferlerine imzalarını attılar. Her iki grupta da start alan 6’şar sporcu sorunsuz bir şekilde yarışları tamamladılar. İzmir Park’ta günün programı elektronik zaman alıcılarda yaşanan problem nedeniyle yaklaşık 45 dakika geç başlayabildi.

Resmi antrenman turlarından sonra günün ilk startı süper grupta verildi. Dün yapılan sıralama turlarında göre Ümit Ülkü, BMW’si ile pole pozisyonda start aldı ve ilk turda ele geçirdiği liderliği 20 tur boyunca farkı açarak korudu ve de damalıyı ilk gören isim oldu. Honda TypeR’ı ile Ahmet Mutlubaş, günün ilk süper yarışında ikinci sırada finiş görürken, BMW’si ile Galip Atar da süper’de günün ilk podyumunda yer aldı. Muhammed Ali Ülkü’nün 4’ncü bitirdiği yarışta Honda’sında hararet sorunu yaşayan Yağız Gedik 6’ncı sırada finişe ulaştı.

Maxi grupta da 6 araç start aldı. İbrahim Okyay BMW Z4’ü ile pole pozisyonda, Bilal Saygılı ise benzer araçla sağ cepten kalktılar. Startla birlikte Okyay liderliği ele aldı ve 20 tur boyunca yanına kimseyi yaklaştırmadığı gibi farkı daha da açarak 18.16.641 ile damalıyı ilk gördü. İkinci turda 2’nciliğe yükselen Ümit Ülkü hemen ardında 3’ncülüğe yerleşen Bilal Saygılı’nın Z4’üne karşı kalan 18 turda mükemmel bir savunma yaparak Porsche’si ile 2’ncı sırada finiş gördü. Z4 ile Saygılı’nın 3’ncü olduğu maxi grubun ilk yarışında lastik sorunu yaşayan Ahmet Mutlubaş da ardındaki Galip Atar’a karşı iyi bir savunma yaparak O’nun hemen önünde 4’ncü sırada finişe yaptı. Porsche’sinde soru yaşayan İsmet Toktaş ta ilk yarışta 6’ncı sırada bitirdi.

Aydın Hoşgör / Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top