İzmir Otokros finaline rekor kayıt!

160501-ayosk-kros-mdiker

İzmir Otokros Kupası 3’ncü ve final yarışına rekor katılım geldi. Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ve İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in sahibi olduğu Ege Asal Motorspor imkanlarıyla desteklediği İzmir Otokros Kupası, 9 Eki m pazar günü üçüncü ve son yarışıyla tamamlanıyor. İzmir ve Ege’de otomobil sporlarını sevdirmek ve güçlendirmek için maddi ve manevi imkanlarını seferber eden Mithat Diker, bu konuda ektiklerinin semeresini gururla topluyor.

160929-izmir-otokros3-plakaKayıtsızlıktan ulusal rallkros şampiyonası yarışları yapılmazken, İzmir’de mahalli bir rallkros kupası yarışına tam 25 kayıt gelmesi bunun en büyük göstergesi. Ege Asal Motorspor’un garajındaki araçları ücretsiz olarak İzmirli sporculara kullandıran, düzenlediği organizasyonlarla başarılı olan amatörlerin tüm masraflarını üstlenerek bu yarışa katılımını üstlenen Mithat Diker, tüm bunlarla yetinmeyere kayıt ve diğer yarış giderlerini de karşılayarak İzmirli amatör sporcuların parkurlarda yer almasına da büyük destek oluyor.

Efsane emektar Mk2’sinin direksiyonuna geçerek adrenalini bizzat yaşamayı da sürdüren Mithat Diker, parkurlarda geçen 40 yılı aşkın sporculuk kariyerinde edindiği tecrübelerini de yeni sporcu yetişmesi için herkesle paylaşıyor. Mithat Diker’in kurucu üyesi olduğu ve kendisi de eski bir rallici olan İsabetli Belediyesi eski Başkanı Kuvvet Erim’in başkanlığını yaptığı Aydın Otomobil Sporları Kulübü ise, Nazilli’yi sporun yeni merkezi olarak öne çıkarma misyonunuyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmir Rallikros kupası final yarışının yapılacağı Menderes Otokros Parkuru da, Mithat Diker’in bu spora bir diğer karşılıksız katkısı. Tesis, Ege Asal Metal Ralli Eğitim Merkezi adıyla İzmirli sporcuların ortak buluşma noktası olarak da işlev görüyor. Pazar günü Menderes’te bu tesiste gerçekleştirilecek olan İzmir Rallkros final yarışında start öğleden sonra verilecek. Yarışların tamamlanmasından sonra başarılı sporcular kupa ve madalyalarını parkurda düzenlenecek törende Mithat Diker ve Kuvvet Erim’den alacaklar. İzmir OtokrosKupası’na kayıt yaptıran sporcular ise şunlar;

161008-eam-kayit-list

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top