İspanya Rallisi Barcelona’da start aldı

161013-wrc-esp-ogier

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 12’nci ayağı, İspanya Rallisi, Esronyalı Od Tanak’ın liderliğinde başladı. Son şampiyon ve sezon lideri Seb Ogier, ralli lideri Tanak’ın 2.7 saniye ardından ikinci en iyi zamanı yapan İtalyan Bertelli’den ‘8 salise’ daha yavaş olduğu ilk etapta 3’ncü oldu. Ogier’in ardından şampiyonada ikinci durumda bulunan Belçikalı Neuville’nin 7’nci zamanla geçtiği ilk etapta Latvala 15’nci, Sordo 7’nci, Ostberg 9’ncu zamanları yaptılar.

İspanya’da bugün Barcelona’da verilen seramonik start ardından 3.2 km’lik asfalt etaptan sonra otomobiller kapalı parka, ekipler ise yarınki toprak etapların son kontrollerini yapmak ve dinlenmek üzere otellerine çekildiler. İspanya’da ikinci gün altı özel etap geçilecek, bunların arasında 38.95 km’lik uzunluğu ve asfalt toprak karışını zemini ile Terra Alta, iki kez geçileceği ikinci güne damgasını vuracak. 70 Ekibin start aldığı İspanya’da cumartesi günü 8, Pazar günü ise 4 etap daha geçildikten sonra, ralli ilk aracın 13.20’deki ilk finişi ile tamamlanacak.

161013-wrc-esp-mikkelsenSébastien Ogier ilk gün sonunda yaptığı değerlendirmede, “Bir ralli başlangıcı için şartlar zor, etap son derece kaygandı, ancak çok kötü değildi” derken, takım arkadaşı Jari-Matti Latvala ise, “performansımdan dolayı gerçekten mutluyum, sadece zaman, beklediğimden çok daha kötüydü. Çok şiddetli yağmur koşulları, etabı çok zorlu yaptı. Asıl mücadele ilk toprak etapta başlayacak” dedi. Andreas Mikkelsen ise, “Böyle bir özel etap ile ralliye başlamak her zaman çok özel. Açılış etabında oldukça temkinliydik ve bundan dolayı da mutluyuz” diye konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top