V1’de Burak’tan çifte zafer

160918-v1-podyum

İzmir Par’ta düzenlenen V1 Challenge Kupası ikinci yarış haftasında, günün ilk yarışında olduğu gibi ikinci yarışta da damalıyı ilk gören isim olan Burak Çukurova, çifte zaferle hem kupadaki liderliğini pekiştirdi ve hem de toplam 10 bin liralık maddi ödülle günü oldukça kazançlı kapadı. Burak Çukurova, ikinci yarışta 12″nci start alıp yarışı yine kazanınca İzmir Park”takı seyircilerden de bolca alkış topladı. Günün ikinci yarışında Burak’ın ardından Göksun Erkek 2’nci, Ayhancan Güven ise 3’ncü oldular.

V1 Challenge kuralları gereği günün ilk yarışının genel klasmanında ilk 12 sıra ters cevrilerek ikinci yarışın start dizilimi yapıldığı için, ilk yarışın birincisi Burak Çukurova 12’nci sırada, ilk yarışın 12’ncisi Burcu Burktu Erenkul ise pole pozisyonda start aldılar, Ters dizilim sonucunda, beklendiği gibi, startla birlikte üstelik henüz ilk virajda pist karıştı. Rakibi ile bir temas yaşayan İzmirli genç yarışçılardan Yağız Gedik, ilk kez katıldığı V1 Arenası’ndaki ikinci sınavında, ilk tur ilk virajda spin attı ve Gedik sponsorlu aracıyla pist dışına çıkıp lastik bariyerlerin dibinde yarış dışı kaldı ve bıraktı.

Startla birlikte liderliği liderlik Ahmet Burkay’a geçti. Ikinci tur bitmeden Göksun Erkek 2″nciliğe yerleşti, bir tur sonra da Burak Çukurova önündeki rakipleri teker teker geçerek 3’ncülüğe yerleşti. Önünde 2’nci giden Alper Coşkun”un start düzlüğü başında spin atmasıyla fırsatı kaçırmayan Burak Çukurova rakibini geçip 2’nciliğe çıktı, düzlük sonundaki virajda da Ahmet Burkay’ı geçip liderliği ele aldı. 12 tur sonuna kadar liderliği bırakmayan Burak Çukurova, günün ikinci yarışında da damalı bayrak altından ilk geçen isim oldu.

Yarışların tamamlanmasından sonra düzenlenen ödül töreninde her iki yarışın kupa ve para ödülleri alkışlarla kazananlara verildi. İkinci yarışta Burak Çukurova 1’ncilik, Ayhancan Güven 2″ncilik, Göksun Erkek ise 3’üncülük 3’ncülük kupalarını ve para ödülü sembolik çekleri İzmir Emniyet Müdurü’nden aldılar..

Aydın Hoşgör / Ralli Ajansı, İzmir

20160918174634_img_0341-1

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top