RX Lites’da Fransız rüzgarı

160919-rx-holmen

RX Lites – Dünya Rallikros Şampiyonası’da üçüncü yılını tamamlamak üzere olan SuperCar Lites (Control 4) yarış otomobilleri, Avitas Motorsport tarafından rallikros yarışları için İstanbul’da tasarlanıp üretiliyor. 2016 RX Lites Şampiyonasının sondan bir önceki yarışı olan İspanya yarışı, geçtiğimiz hafta sonu RACC’nin Catalunya pistinde organize edildi. Catalunya pisti aynı zamanda İspanya’daki hem F1 ve Moto GP yarışlarına da ev sahipliği yapıyor.

İspanya yarışında rallikrosun anavatanı kuzey ülkelerinden gelen İsveçli ve Norveçlilerin yanı sıra, İspanyol, Fransız, Kenyalı ve Birleşik Arap Emirliklerinden gelen sporcular da start aldı. Birbirinin dengi olan 310 BHP gücünde ve 4 çeker otomobillerin ilk üç sıralama yarışı cumartesi günü tamamlanırken, Fransız Raymond’un her üç sıralama yarışını kazanarak günü domine etti. Pazar günü ise sabaha karşı yağan yağmur, dördüncü sıralama yarışı sırasında bir çok sürücünün zorlu anlar yaşamasına neden oldu.

Yarı final yarışlarına başlarken, 1. yarı final yarışında şampiyonanın ilk iki ismi Raymond ve Norveçli Bryntesson yan yana start aldı. Mücadele sonunda kazanan Raymond, 2. Bryntesson ve 3. Olofsson oldu. 2. yarı final yarışında ise pole pozisyondan kalkan Hvaal ilk üçe giremedi. Kazanan Syversen, 2. Hirani ve 3. Holmen oldu. 55 TV Kanalı ile 40 ülkede canlı olarak yayınlanan final yarışları, Türkiye’de NTV Spor tarafından yayınlanırken; Türk firmasının sahip olduğu ve Türk otomobillerinin yarıştığı RX Lites Şampiyonası 550 milyon haneye ulaşan dev bir TV paketi ile tüm dünyadaki izleyicilerine ulaşmakta.

Final yarışı sonrasında 1. Raymond, 2. Bryntesson ve 3. Syversen oldu. Fransız otomobil sporları federasyonu tarafından genç yetenek arama programı çerçevesinde seçilen ve desteklenen 18 yaşındaki Raymond İspanya yarışı sonrasında RX Lites Şampiyonasında lider durumda. RX Lites Şampiyonasında 2. durumda bulunan 17 yaşındaki Bryntesson ise Norveç otomobil sporları federasyonu tarafından genç yetenek arama programı tarafından seçilmiş olan bir isim.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Avitas Motorsport Direktörü Halid Avdagiç, Ajansımıza şu açıklamada bulundu: ” 2016 yılında 4 ayrı şampiyonada dünyanın hemen hemen her yerinde toplam 30 yarış düzenliyoruz. Tüm şampiyonaların ortak paydası SuperCar Lites (Control 4) yarış otomobillerimiz. Özellikle ülke federasyonlarının genç yetenek arama ve gençleri geliştirme programlarında hem sürücüye dost özellikleri olan otomobillerimizi hem de rekabetin çok yoğun yaşandığı şampiyonalarımızı tercih ediliyor. Biz bu hafta sonu İspanya’da RX Lites Şampiyonasının yarışını yaparken, diğer bir ekibimiz de Amerika’nın kuzey batısında Seattle’da GRC Lites – Amerika Rallikros Şampiyonasının 10. yarışını yaptı. Bu yarışı da Amerika’nın ünlü yarış okullarından olan DirtFish RallySchool’un öğrencisi Conner Martell kazandı.”

“Sporun gelişimi için genç yetenekleri keşfetmek ve onları desteklemeyi çok önemsiyoruz. Ülkemizde de bu konuda en önemli misyonu yürüten Sn. Serkan Duru’yu ve takımı Tok Sport’u anmadan geçemeyeceğim. Zira geçtiğimiz hafta sonu kendi oluşturdukları imkanlar ile genç yetenek Ayhancan Güven’in Porsche yarışında birinci olmasını sağladılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Umarım önümüzdeki dönemde genç yeteneklerin dünya arenasındaki yarışlarda resmi olarak desteklenmesi için Federasyonumuzun nezdinde daha yoğun faaliyetlerin yapılması gündeme gelir.”

RX Lites – Dünya Rallikros Şampiyona’sının son yarışı 2 hafta sonra Letonya’nın başkenti Riga’daki yeni inşa edilen rallikros pistinde organize edilecek. 2016 RX Lites Şampiyonasında birinci olan pilot, ödül olarak Almanya’nın Estering pistinde 600 BHP gücünde ve 4 çeker olan SuperCar otomobil ile yarışma fırsatını yakalayacak.

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top