Körfez’de Ömer Asaf rüzgarı

160924-kprfez-kart-omer

Süleyman Sırrı Kolot, Emre Ergökçen ve Ömer Asaf Kolot

Türkiye Karting Şampiyonası’nın 6’ncı ayak yarışları Körfez Karting Pisti’nde yapıldı. Kapalı ve zaman zaman çiseleyen yağmurlu bir havada gerçekleştirilen yarışlarda 8’i mini olmak üzere dört farklı kategoride toplam 17 sporcu rekabet etti. Mini kategoride Ömer Asaf Kolot ilk iki yarışta elde ettiği çifte birincilik sonrası günün üçüncü yarışında 2’nci sırada damalı gördü ve gün sonunda 57 toplam puana ulaşarak 6’ncı ayakta mini kategorinin birincisi oldu. Günün üçüncü yarışında birinci olan Kerim Sulyak günü 52 puanla 2’nci sırada tamamlarken, 47 puanda kalan Zekai Özen mini kategoride günün 3’ncülüğünü elde etti.

160924-kprfsz-kart-bbeslerMilli Sporcu Berkay Besler, şampiyonanın önceki yarışlarında olduğunu gibi 6’nci ayağında da günün 3 yarışında 3 birincilik elde eden Formula Senior’da 1’ncilik kupa ve puanlarını topladı ve şampiyonadaki liderliğini pekiştirirdi. 4 sporcunun yer aldıkları senior’da 49 puanla Mert Dalkıran 2’nci, 47 puanla Gün Taşdelen 3’ncü, 39 puanla Üstün Üstünkaya da 4’ncü oldular. 3 Sporcunun rekabet ettiği Masters’da 60 tam puanı Mehmet Çınar’ın ardından 51 puanla Süleyman Sırrı Kolot 2’nci, 30 puanla İbrahim Erkan ise 3’ncü olarak finiş gördüler.

160924-korf-kart-sskCuma günü antrenman yapamayan sporcuların talebi üzerine günün programına öğleden önce serbest antrenman konuldu. Sıralama turlarının ardından öğleden sonra üç yarış için startlar verildi. Yarıştan önceki gece yağan yağmur, ilk yarışla birlikte çiselemeye başladı ancak etkili olmadı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top