Eskişehir’de ‘gece’ mesaisi!

160903-esk-parkur

Startına sayılı saatler kala, Eskişehir Rallisi’nde heyecan artıyor. Şehrin farklı bölgelerinde sponsor Büyükşehir tarafından bilboardlara asılan afişler ve pankartlarla halkın yarışa olan ilgisi çekilmeye çalışılırken, Sazova Park’ndaki eski otopark alanında açılan servis alanında da son hazırlıklar da tamamlandı ve herkes saat 15.00’da Espark’tan verilecek seramonik statta odaklandı.

Eskişehir’de dün ile ilgili en dikat çekici ayrıntı Parkur Bonus Racingden geldi. Takımın şampiyon pilotu Engin Kap yeni bir şampiyonluğa çok yakın olduğu sezonun asfalt rekabetinde Mk 2 Escort’unun yürüyen aksamında tespit ettiği titreşimi mekanik ekiple paylaşınca, şampiyon takımın mekanikerleri gece mesaisine kaldılar!

Gece boyunca Kap’ın Mk2’sinde çalışmalarını yoğunlaştıran ve tüm olasılıkları engellemek için gerekli müdahaleleri yapan teknik ekip, ‘patron’ Kerem Üstünkaya’nın bizzat takip ettiği çalışmalarını tamamlayıp otele geçtiklerinde saatler gece yarısını geçmişti. Eskişehir’de bugün çıkarılan sarı bültende yarın son ayakta normal etap için verilen sürenin düzeltmesi ilan edildi.

160903-esk-erkan

Eskişehir’deki tek İzmirli..

Eskişehir Rallisi’ne katılan tek Izmirli olduğunun altını çizen Erkan Yanıkoğlu, ulusal kayıt yaptirmasina karşın kendi sınıfında başkaca bir rakip olmadığı için kendisini mahalli kayıt listesine dahil ettirmek zorunda kalmasından yana oldukça dertli. Renault Clio’su ile sezon açılışını Ege Rallisi’nde yapan başarılı rallici, toprak rallilere katılmadığı için iddia taşımadığı Eskişehir’de sırf rekabete katılıp podyum için mücacele vermek adına kendi siteği ile ulusal dan mahalliye kayıt yaptırmak zorunda kalmasını ise acı bir tebessümle karşıladı ve gözünü şimdilik gelecek sezona odaklandığını söyledi. 2017 sezonu için yeni aldığı Opel Corsa”nın hazirliklarina yoğunlaşan Erkan Yanıkoğlu, yeni aracının motorunun İstanbul”da Pegasus Racing’de modifiye edileceğini söyledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Eskişehir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top