Yağmura rağmen en iyi zaman Yağız’ın!

IMG_6809

Türkiye Pist Şampiyonası’nın Körfez Pisti’ndeki 2’nci ayak sıralama turları yağmur engeline takıldı. Programa göre öğleden sonra başlanılan antrenmanların tamamlanması ile birlikte Körfez’de kendini hissettiren yağmur, günün ilk sıralama turları için piste çıkan yarışçıları hazırlıksız yakaladı. Süper kategoride ıslak asfaltta zaman tutturmak zorunda kalan yarışçıları, damalı görüp sıralamayı tamamladıklarında rahat bir nefes aldılar. Ancak, temkini elden bırakmayan süper yarışçılarının tur zamanları düşük çıkarken, günün sürpriz zamanı genç sporculardan Yağız Gedik’ten geldi.

IMG_6836 Ebam Gedik Motorsport adına yarışan Gedik, Honda TypeR’ı ile kaydettiği 54.314’lük zamanla rakiplerini ardında bıraktı. Pistlerin şampiyon ismi Ümit Ülkü, Ülkü Motorsport’un BMW’si ile +1.6 saniye farkla süper kategoride 2’nci zamanı yaparken, Ebam Gedik Motorsport’un birinci pilotu Ahmet utlubaş ise, Riki Motorsport imzalı Honda TypeR’ı ile en iyi zamanın 2.5 saniye farkla süper kategoride 3’ncü sıralama turuna imzasını attı. BMW ile Galip Atar en iyi zamanın ardından 4.9 saniye farkla 4’ncü, Muhammed Ali Ükü ise yine en iyi zamanın 5.1 saniye ardından 5’nci zamanları yaptılar. Süper kategoride yarışacak 7 isimden 5’i sıralama turlarında 1 dakika altında dizilirken, yeni katılımcılardan Cem Yudulmaz 1.00.948’lik zamanıyla 6’nci sırada yer aldı, Ankaralı Tansel Tunca ise +2 saniye ile ardından 7’nci zamanı kaydetti.

IMG_6853Süper kategoride günün en iyi zamanını yapan Yağız Gedik, yağmurun ivme kazandığı ilk turunda pistin demiryolu tarafındaki virajdan spinle çıktı, çimenleri aştı ve geri geri kayarak pistin beton duvarına kadar hız kaybeden aracıyla ancak temas ederek durdu. Honda’sını ara vermeden piste geri döndüren Gedik, hemen ardından da 2’nci turda günün en iyi zamanını kaydederek dikkat çekti. Günü ikinci zamanla tamamlayan Ümit Ülkü de, pistin aynı viraj çıkışında spin attı, BMW’si duvarın dibindeki lastik bariyerlere temas etti, fiber ön tamponu çok parçalı kırıldı. Ümit, Yağız kadar şanslı değildi ve sıralama turlarına devam edemedi, BMW’si ise sıralama turları sona erdikten sonra çekici ile servis alanına getirildi. Yapılan kontrollerde BMW’nin yürüyen ve mekanik aksamında bir sorun tespit etmeyen mekanikerleri, kırılan ön tamponu birbirine monte ederek yeniden yerine taktılar.  Süper kategoride yağmura yakalanan yarışçılar, ardından yapılması gereken ancak kendilerinden alınan görüş üzerine iptal edilen maxi sıralama turlarını yarış sabahı (yarın)  gerçekleştirecekler.

IMG_6829Sıralama gününü en iyi zamanla tamamlayan Ebam Gedik sporcusu Yağız Gedik, gün sonunda ajansa yaptığı değerlendirmede, “Cuma günü yaptığımız özel antrenmanda hedeflediğim tur zamanlarına ulaştım” dedi ve ekledi; “Ancak bugün sabahtan itibaren hava durumu sürekli değişim gösterdi. Sabah yapılan serbest antrenmanlarda Honda Type-R’i ilk kez yağmurlu koşullarda kullandım. Pistin bazı bölümlerinde oluşan su birikintileri nedeniyle zorluk yaşasam da, ıslak zemine adapte olabildim. Ancak, sıralamada ikinci turda aldığım en iyi süreden sonra yağmurun şiddeti arttı. Arka düzlük sonunda yer alan şikanın sonunda aracın arkası kaydı, toplamaya çalıştım fakat aracım yol dışına çıktı ve arkasından ufak bir temas yaşadım.”

Aydın Hoşgör | Körfez

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top