Karting | Uşak’ta favoriler kazandı

160822-tks-usak-2-mini-gk

21 Ağustos’ta Uşak’ta yapılan Türkiye Karting Şampiyonası 5. Ayak yarışına 6’sı mini, 4’ü formula senior ve 3’ü formula master olmak üzere toplam 13 sporcu katıldı. Sıcak bir Pazar günü, her zamanki gibi seyircisiz tribünler önünde gerçekleştirilen yarışta favori isimler kazanırken zorlanmadılar. Mini kategorinin iki yarışında 1’nci, birinde ise 2’nci olan Ömer Asaf Kolot, 57 toplam puanla günün mini birincisi oldu. Kerim Sulyak’ın 2’nci olduğu gün sonunda her üç yarışta da 3’ncü sırada damalı gören Zekai Özen gün sonunda da podyumu 3’ncü sırada tamamladı.

Formula Senior’un şampiyon ismi milli sporcumuz Berkay Besler, Uşak’taki ikinci yarışta da 3’te 3 yaptı ve 60 tam puanla birincilik kupalarını rakiplerine bırakmadı. İki yarışı 2’nci bitiren Mert Dalkıran’ın 2’nci olduğu kategoride üçüncü yarışı 3’ncü sırada tamamlayan Gün Taşdelen de günü 3’ncüsü oldu. Üstün Üstünkaya Uşak’taki ikinci yarış tecrübesinde yine istikrarını korudu ve günü 4’ncü sırada tamamladı.

Formula Master’da Mehmet Çınar ile Süleyman Sırrı Kolot’un rekabetinde son iki yarışın birincisi olan Mehmet Çınar, ilk yarışın galibi Süleyman Sırrı Kolot’un 5 puan önünde günün 1’ncisi oldu. Kolot, Master kategoride ilk yarışta birinci olduktan sonra ikinci yarışta pole pozisyonda start aldı. Lider giderken pistin en üst kısmında sol virajda rakibinin teması ile yoldan çıktı, yarışı sürdürdü ancak 3’ncü bitirebildi. Üçüncü yarışı da ikinci olarak tamamlayıp gün sonu klasmanda ikinci oldu. TKŞ’de sezon Ekim ayında Körfez Yarış Pisti’nde yapılacak olan son iki yarışla tamamlanacak.

160822-yks-usak2-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top