Meeke, Fin tahtını sallıyor!

160730-MEEKE

İngiliz rallici Chris Meeke, dünyanın en hızlı rallisi olan Finlandiya’da dünyanın en hızlı pilotları olan Finlilerin tahtını derinden sarsıyor. Rallide son güne lider giden İngiliz rallici, Citroen’i ile en yakın rakibine 41 saniye fark yapmış durumda. İkinci gün, rallinin en uzunu olan 33 km’lik Ounninpohja etabının her iki geçilişinde de en iyi zamanları yapan ve rakipleri ile arasındaki toplam zamanı daha da açan Chris Meeke’ye, finişe 4 etap kala Fin GP’sinin 2016 galibi gözüyle bakıyor.

VW’nin son dünya şampiyonu Sebastien Ogier’in ikinci gün bir hendeğe düşüp 16 dakika kaybederek ilk 50 dışında kalması ve üçüncü gün sonunda (bugün) ancak 31’nciliğe kadar yükselebilmesi ile takımın liderliğini ele alan Finli rallici Jari Matti Latvala, daha önce kazandığı rallide Finli fan’ların beklentisini karşılamaktan uzak kalınca Meeke’nin önü daha bir açıldı. İkinci günün sekiz özel etabının dördünde en iyi zamanların sahibi olan Chris Meeke’nin üç kısa ve bir power stage’ın ardından podyuma ulaşmakta zorlanacağı düşünülmüyor.

Bir yandan İrlandalı rallici Craig Breen’in de podyumda 3’ncü sırada yer alması, diğer yandan da rallinin geçilen 20 etabından 5’inde en iyi zamanları yapmasıyla dikkat çeken Estonyalı Odd Tanak’ın da son güne 4’ncü sırada başlayacak olması, parkurların en etkili isimleri olan Finli rallicilerin üstelik kendi evlerindeki yarışta karizmalarını bozmuş durumda.. Bugün yarış dışı kalan isimler arasına Fiesta’sı ile takla atan İtalyan rallici Camilli de dahil oldu. Finlandiya’da son gün (Pazar) 4 etap sonrası finiş görülecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top