GRC Lites Amerika’da şimşeklerin gölgesinde

kkg

2013 yılından bu yana Amerika Rallikros Şampiyonasının GRC Lites kategorisi, Avitas Motorsport tarafından üretilen yarış otomobilleri ile düzenleniyor. Dünya Rallikros Şampiyonası gibi, Amerika Rallikros Şampiyonasının Lites kategorisinin tek otomobil tedarikçisi olan Avitas Motorsport; bu hafta sonu iki ayrı kıtada, Avrupa’da İsveç’te ve Amerika’da NC eyaletindeki New River askeri hava üssünde olmak üzere toplam 30 otomobil ile start aldı.

GRC Lites Şampiyonası Avrupa’lı ve Amerika’lı genç pilotların çetin mücadelesine sahne oluyor. Yaşanan rekabet, riskleri de beraberinde getirip ciddi kazaların yaşanmasına neden oluyor. Bu durum Amerikalı seyircilerin ilgisini çekmeyi başarırken, otomobillerin de hasar almasına neden oluyor. Tamamı Türkiye’de tasarlanıp üretilmiş olan SuperCar Lites yarış otomobillerinin üstün mühendislik alt yapısı, kazalar sonrasında otomobillerin çok kısa sürede makul maliyetler ile onarılmasına imkan verirken Avitas Motorsport’un her yarışta sunmuş olduğu yedek parça satış hizmeti ile de takımlar sadece ihtiyaç duydukları parçaları anında Avitas Motorsport’un yedek parça kamyonundaki stoklardan temin edebiliyorlar.

Hafta sonu hem İsveç yarışına hem de Amerika yarışına yağmur ve kötü hava şartları damgasını vurdu. GRC Lites Şampiyonası için hafta sonu iki ayrı yarış planlanmıştı. Cuma günü ilk yarışın sıralama turları sorunsuz geçildi. Cumartesi günkü yarı final ve final yarışlarındaki yoğun yağış genç pilotları zorlarken zafer İsveç’li Weckstromn’un oldu. Şampiyona lideri ve sıralama yarışlarının birincisi Oliver Eriksson ise final yarışının start sıralamasına geç kaldığı için start alamadı ve çok önemli puanlardan mahrum kaldı. Yarışta ikinci Williams, üçüncü de Chase oldu.

Pazar günkü ikinci yarış için ise sabahtan itibaren hava durumu nedeniyle sorunlarla başladı. Yoğun yağıştan ziyade şimşeklerin oluşturduğu tehlike nedeniyle bir çok sıralama yarışı durduruldu ve bekletildi. Tüm bu gelişmelere rağmen sıralama yarışları tamamlandı ve final yarışı için hazırlıklara başlanırken yağmur ve şimşekler daha da şiddetlendi. Şimşeklerin tehlike oluşturmaya devam etmesi nedeniyle, askeri yetkililer ve yerel otorite ile yapılan görüşmeler neticesinde; seyircilerin, takımların ve yarışçıların güvenliği nedeniyle akşam saat 17:00’de 2. yarışın finali iptal edilerek ertelendi. Organizasyon komitesi yarış ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Bir sonraki GRC Lites yarışı Washinton’da organize edilecek.GRC Lites Şampiyonasının güncel ilk beş puan durumu şu şekilde oluştu:

1. Bigham 247, 2. Eriksson 233, 3. Weckstrom 225, 4. Martell 225, 5. Brooks 167

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top