Elektrikli yarış aracı; DUT16

160713-elektic-arac

Delft Teknoloji Üniversitesi’nin 14 öğrenci proje ekibinden biri olan Formula Öğrenci Ekibi Delft (FS Team Delft), bulut üzerinde Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunda tasarlanan, oluşturulan ve test edilen ilk elektrikli yarış arabasını tanıttı. Ekip bu otomobili, endüstriyi dünya çapında dönüştüren aynı bulut tabanlı tasarım, mühendislik ve işbirliğine dayalı yenilikçilik uygulamalarını kullanarak sadece sekiz ay içinde tamamladı. ‘DUT16’ tek koltuklu otomobil 160 kilogram ağırlığında ve sıfırdan 100 km/sa hıza sadece 2,2 saniyede çıkıyor. 177 beygirgücünde. Benzersiz tasarımı, ön tarafında süspansiyonla otomatik olarak ayarlanan bir kanadın yanı sıra ıslak ve kuru yol koşullarında her tekerlekte, otomobilin ağırlığını, hızını ve performansını optimum hale getiren bir fren sistemi, motor ve vites kutusu içeriyor.

Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunu bulut üzerinde kullanan FS Team Delft, projenin yürütülmesinde sorunsuz bir işbirliği sergiledi, IT altyapısına ilişkin maliyet ve zamandan tasarruf sağladı ve bunların tümünü bulutun teknik avantajlarını tecrübe ederken gerçekleştirdi. Çok disiplinli ekip üyeleri tesiste, evde, tedarikçi toplantılarında veya test sırasında, her istedikleri zaman platforma güvenli erişim sağladılar. Platformun kullanım kolaylığı ve sezgisel arayüzü öğrencilerin mekanik, kinematik, kompozit ve elektrik uygulamalarını kolayca kavramalarına ve fiziksel otomobili oluşturmadan önce karmaşık tasarım sorunlarını ele almalarına olanak tanıdı.

FS Team Delft Ekip Yöneticisi Bas aan de Stegge şunları söyledi: “Dassault Systèmes’in bulut üzerinde 3DEXPERIENCE platformu ve CATIA uygulamaları olmadan DUT16’ın gerçekleşmesi mümkün değildi. “Endüstriyel tasarım, uygulamalı bilimler ekibimiz ve havacılık-uzay, mekanik ve elektrik mühendisliği öğrencilerinin tek bir hedefi vardı: Tüm Formula Öğrenci yarışmalarını kazanmak! Bulut üzerindeki bu dijital platform, lastik, şasi, süspansiyon, aktarım organları, aerodinamik ve elektronik parametrelerini bu kadar kısa bir sürede optimum hale getirmek için bir ekip olarak çalışmamıza olanak tanıdı.”

FS Team Delft DUT16’yı, öğrencilere yönelik en büyük uluslararası mühendislik ve tasarım yarışması olan Formula Öğrenci etkinliğinde yarışmak için oluşturdu. Bu yıl dünyanın her yerinden 500 ekip, her ekibin iş planı, maliyet ve tasarım stratejilerini değerlendiren statik etkinliklerin yanı sıra her ekibin otomobilinin performansını test eden Formula 1 turlarındaki dinamik etkinliklere katılacak. FS Team Delft, 2015’te elde ettikleri unvanı 14-17 Temmuz’da İngiltere, 9-14 Ağustos’ta Almanya ve 25-28 Ağustos’ta İspanya’da savunacak.

Dassault Systèmes Global İlişkiler ve Topluluklar İdari Başkan Yardımcısı Philippe Forestier ise şunları söyledi: “Sıfırdan başlayan düzinelerce öğrenci, ilham verici bir ortamda ve bir yıldan kısa bir süre içinde son derece rekabetçi bir otomobili ilk kez tasarlamak, oluşturmak ve test etmek için bulut üzerinde 3DEXPERIENCE platformunu kullanacak. Bu ayrıca, 3DEXPERIENCE platformunun zorlu ve rekabetçi bir ortamı destekleyecek bir sağlamlıkla bulut üzerinde büyük ölçekli uygulamalara nasıl olanak tanıdığını da sergilemektedir.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top