Bursa’da da zafer, Avcı’nın!

3

Bursa’da Grup N kupası Menderes Okur’un

Bursa Rallisi’nde de kazanan Yağız Avcı, sezonun bitimine üç yarış kala şampiyonada yeniden liderliğe yükseldi. İkinci gün etaplarının çoğunda en iyi zamanları yapan Orhan Avcıoğlu, liderle olan farkını 20.8 saniyeye kadar düşürmesine karşın, 2’ncilikte kaldı. Orhan Avcıoğlu sondan bir önceki etapta lastik patlattı, son etapta da sıkı bir spin atıp zaman kaybetti. 23 km’lik etapta Orhan’dan önce Yağız Avcı da lastik patlattığı için iki sürücü arasında dezavantaj yaşanmadı. Orhan, son (powerstage) etabında attığı spin sırasında çok zaman kaybettiğinı söyledi.

İkinci güne 3’üncü olarak başlayan Burak Çukurova, etaplarda da üçüncü zamanları yaptı ve Bursa’da 3’ncü oldu. İlk günün grup lideri Menderes Okur, süper ralli ile ikinci gün parkura dönen Uğur Soylu’nun ataklarını karşın liderliğini korumayı başardı ve grup N kupasını kaldırdı. Bursa’da ikinci gün, 10 km’lik etabın son geçilişi orman yangını nedeniyle iptal edildi. Tüm ekipler bir sonraki (6,) etaba yönlendirildi.

Historik’te Parkur Bonus Racing bir kez daha 1-2 yaptı ve rakipsizliğini gösterdi. Takımın şampiyon pilotu Engin Kap açık ara farkla takım arkadaşı Burak Türkkan’ın önünde birinci olurken, hedeflediği şekilde yarışın genel klasmanında ilk 10’a girdi ve 8’nci oldu. Bursa Rallisi ile ilgili sporcu yorumları ve fotoğraflar ilerleyen saatlerde ajansta olacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top