Genç yetenek Ali Türkkan’ın ilk yurt dışı tecrübesi

160603-ali-turkkan   

Genç ve yetenekli pilotlarımızın dünya arenasında gerçekten söz sahibi olması hepimizin ortak arzusu. Son dönemde gerçek bir rekabet ortamında yarışan Berkay Besler’in başarıları ile hepimiz gurur duyuyoruz. Diğer yandan Ayhancan Güven’in bu hafta sonu Avusturya’da yapılan Porsche Cup’taki tur dereceleri de çok üst seviyede. Geçen hafta sonu ise otomobil sporları tarihimiz için bir ilk daha yaşandı. Türkiye’de tasarlanıp üretilen SuperCar Lites yarış otomobillerinin dünya şampiyonası olan RX Lites serisinde yaşı tutmadığı için henüz sürücü belgesini bile almamış olan genç yetenek Ali Türkkan, Unifree Dutyfree desteğinde start aldı. Kendi ifadesi ile “çok verimli bir hafta sonu geçirdi”.

160603-ali-turkkan-3Ali Türkkan’ın sosyal medyadaki hesabından paylaştığı izlenimleri şu şekildeydi; “İngiltere, Lydden Hill de bir çok ilki bir arada yaşadım; İlk defa 310 HP gücünde bir otomobil kullandım, ilk defa 4 çeker bir otomobil kullandım, ilk defa standart bir otomobille bile dolaşamadığım bir pistte yarıştım, ilk defa dünya çapında kariyer sahibi pilotlar ile aynı arenada start aldım.Tüm yarışlar dahil 25 dakika otomobil kullanabildiğim hafta sonunda en hızlı pilot ile aramdaki farkı 1 saniyenin altına indirmeyi başardım. Benim için arabaya ve şampiyonaya alışma amacı taşıyan Lydden Hill yarışı son derece verimli geçti. Yine bu hafta sonu bilmeme rağmen tekrar anladım ki bu tür büyük organizasyonlarda başarı, büyük destekler, uzun ve çok yoğun çalışmalar ile alınabiliyor.”

Konu ile ilgili Avitaş Motorsport Direktörü Halid Avdagiç, ajansa yaptığı açıklamada, “Sevgili Ali Türkkan’ın RX Lites Şampiyonası’nda yarışmasının mimarı Enes Elver’dir. Diğer yandan, bir çok ülke takımını ve fabrika takımı olarak adlandırılan ralli ekiplerini dünyanın dört bir tarafında yarıştıran Toksport’un üst seviye desteği sayesinde Ali Türkkan için özel bir altyapı oluşturulabildi” dedi ve ekledi;

160603-ali-turkkan-2“Yarış öncesinde iki ayrı gün TOSFED Körfez yarış pistinde firmamızın Control 2 otomobili ile çok sıkı antrenman programları düzenledik. Bu sayede hem kullanım hem de dört tekerleğinde bağımsız süspansiyon sisteminin sürücüye dost yaklaşımı hakkında Ali Türkkan ciddi bir birikim elde etti. Bu oluşturulan antrenman imkanları sayesinde İngiltere’deki yarışa Ali’nin bir nebze de olsun eli sıcak start alması mümkün oldu.”

Halid Avdagiç, “İngiltere’deki RX Lites yarış hafta sonunda ise Ali, pistin asfalt kısmındaki dereceleri ile pist rekoruna 0,2 saniye yaklaştı. Bu çok etkileyici bir durum. Fakat toprak zemindeki tecrübe eksikliği genel derecelerine etki etti. Bunun için babası rallici Burak Türkkan’a, Sevgili Ali’yi toprak zeminde yarıştırmasını tavsiye ettik. Hatta imkan olsa önümüzdeki hafta yapılacak olan Kocaeli Rallisi’nde start almasını önerdik” diyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Biz gençlerimize güveniyoruz, onlara imkanlarımız çerçevesinde yatırım yapmaya çalışıyoruz. Umarım açtığımız bu yolda nice dünya şampiyonları yetişir.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top