‘Dede’ Transanatolia’ya hazırlanıyor!

160603-TA-YA

Ankaralı offroad yarışçılarından Yunus Ayhan, Türkiye’nin en uzun açık yol maratonuna katılmaya hazırlanıyor. Parkurların ‘Dede’ lakaplı başarılı sporcusu Yunus Ayhan, geçtiğimiz yıl Federasyon Disiplin Kurulu’ndan para ve hak mahrumiyeti cezaları aldığı için parkurlardan uzak kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde para cezasını ödeyerek kurtulan Yunus Ayhan, hak mahrumiyeti cezası sürdüğü için parkurlardan uzak kalmaya devam etmesine karşın diğer taraftan da çok sevdiği parkurlardan daha fazla uzak kalmamak adına yeni araçlar hazırlamayı sürdürüyor.

Ankara’nın İvedik Organize Sanayiideki işyerinin en üst katında hazırlamakta olduğu yeni aracını ilk kez Ralli Ajansı objektiflerine açan Yunus Ayhan, 20 Ağustos’ta start alacak olan Trans Anatolia maratonunda rekabete katılacak. Hak mahrumiyeti cezası nedeniyle Tosfed’den lisans çıkartamayan Yunus Ayhan, bu konuda çözümü TÜrkiye Motorsiklet Federasyonu’ndan lisans almakta buldu. Ancak, TMF lisansı ile ancak motor kategorisinde yarışması mümkün olduğu için de Dede, kendisine sıkı bir SUV hazırlamayı tercih etti. Geçtiğimiz yıl Bulgar bayan sporcunun kazandığı ATV kategorisinde bu yıl kupaya hedeflenen Yunus Ayhan, yeni aracını kısa sürede tamamlayarak testlerini yapmayı planlıyor.

Çift koltuklu SUV’una 86 beygirlik 1000 CC Rotax motoru taktıran Yunus Ayhan, uzun maratonda gerekli olduğu hallerde müdehale edebilmesi için de aracın yapımında görev alan mekanikeri Levent Köremezli’yi Kopilot koltuğunda görevlendirdi. Trans Anatolia maratonunda bu yıl 3000 km’Lik yeni bir parkurda yarışılacak olması, rekabete susayan Yunus Ayhan’ı daha da iştahlandırıyor. Offroad parkurlarında yarışırken sergilediği performansla seyircilere keyifli anlar izlettiren Yunus Ayhan, spor dışında fotoğraf merakını da sürdürüyor. Ayhan, bu yıl 3200 metre rakımlı etaplarda da koşulacak olan Trans Anatolia’da farklı bir heyecan yaşanacağını söyledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top