Cehennemde son gün!

160611-hell1

Norveç’in kızeyindeki Trondheim kasabasında bulunan Hell (cehennem) pistinde bugün rallikros şampiyonalarının finalleri yapılacak. İki gündür qualifty aşamalarında hünerlerini sergileyerek topladıkları puanlarla yarı final klasmanlarında yer almayı başaran sporcular arasında, bugün öğleden önce yapılacak yarı finalleri geçebilenler öğleden sonraki finallerde start alacaklar. 30 bin biletli seyircinin takibi ile rekor kırılması beklenen cehennem (Hell) pistinde, hava az bulutlu ama yağışsız, hafif de rüzgarlı. Sabahın erken saatlerinden itibaren pistin doğal yamaç tribünlerinde yerlerini alan seyirciler, taraftarı oldukları sporcular lehine tezahüratlarına da erken başladılar.

160611-hell4Tamamen Türk yapımı Control 4’lerle yarışılan RXLites Kupası’nda dün 4 qualify mücadelesinden 195 toplam puanla birinci sırada çıkan Olsberg MSE takımından Fransız sporcu Cyril Raymond, bugünkü yarı finallerin ilk brubunda seri başı olarak ve takım arkadaşı Kenyalı Tjas Hirani ile birlikte ilk grubun ilk sırasından start alacaklar. Hemen arkalarında ikinci sırada Birleşik Arap Emirliklerinden Saeed Bintouq ile Norveçli Simon Wagö Syversen, üçüncü sırada ise Norveçli Henrik M. Krogstad ile İspanyol Albert Llovera Massana, 6’lı grup olarak ilk yarı final mücadelesinde finale çıkmak için zorlu bir mücadele sergileyecekler.

RXLites’in yarı final ikinci grunda yarışacak olanlar ise, ilk sırada iki Norveçli Thomas Bryntesson ile Joachim Hvaal, ikinci sırada iki Scandinav sporcu İsveçli Simon Olofsson ile Norveçli Thomas Holmen, üçüncü sırada da yine iki Scandinav pilot Norveçli Sondre Evjen ile İsveçli Jonnathan Walfridsson, yine finalde kendilerine yer bulmak için aralarında sert rekabet yaşayacaklar. RXLites Kupası’nda yarışılan araçların hepsi Avitaş’ın Pendik’teki fabrikasında üretilen Control 4’lerden oluşuyor.

160611-hell3Cehennemdeki üçüncü ve son gün yarı finalleri yapılacak olan diğer bir şampiyona da Touring Car. İki yarı final grubundan ilkinde yine iki araç yanyana ve arka arkaya üç sıra şeklinde dizilecek olan sporcular, ilk yarı final grubunda; Norveçli Andrs Nymoen Braten (Fiesta), İsveçli Philip Gehrman (Fiesta), Norveçli Ben Philip Gundersen (Fiesta) ve Steiner Stokke (Mazda RX8) ile yine Norveçli Torleif Haugenes Lona (Fiesta) ile Alesksander Bjornstad (Fiesta).. Yarı finalin ikinci grubunda ise 2 İsveçli Magda Andersson (Fiesta) ve Danil Lundh’a (Volvo C30) karşı 4 Norveçli Christian Sandmo (Mazda RX 8), Fredrick R. Magnussen (Fiesta), Per-Magne Royras (Mazda RX8) ve Petter Brauten (Opel Corsa) final anahtarını kapmak için mücadele edecekler. Cehennemde finalleri koşulacak olan diğer iki şampiyona ise süper car ve Europe Tourşng Car. Hell’de yarı finallerin ardında finaller yapılacak ve peşinden kupalar dağıtılarak program tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Hell-Trondheim, Norveç

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top