Cehennem taklasız olmaz!

160611-hell-takla

Norveç’in ‘cehennem’ lakaplı kasabası Trondhell’de yapılmakta olan Dünya Rallikros Şampiyonası’nın 2’nci ve tamamen Türk yapımı Control 4’lerin yarıştığı RX Lites Kupası’nın ise 4’ncü ayak yarışlarında ikinci gün olan (bugün) Qualify (sıralama) turlarında 2 ve 3’ncü ayaklar tamamlandı. Rx Lites’de Olsberg MSE takımı adına yarışan Fransız sporcu Cyril Raymond, dünkü ilk Q1’de 2’nciliğinden sonra bugün 2 ve 3’ncü qualify’lerde birincilikleri kaptırmadı ve son (4.) Qualify öncesi toplamda 145 puanla kupada liderliğini perçinledi. İlk Q1’de zirveyi ele geçiren Norveçli Thomas Bryntesson ise, Q2’de 2, Q3’de de 4’ncü olarak toplamda 135 puanla ikinci durumda liderin en yakın takipçisi olmayı sürdürdü. Ülkesinin Federasyonu tarafından desteklenen Kenyalı sporcu Tesaj Hirani, Q3’deki 2’nciliği ile dikkat çekerken, RX Lites’te yarışan 12 sporcunun tamamı 2 ve 3’ncü qualifyleri eksiksiz tamamladılar.

160611-hell3Trondhell’de yapılmakta olan Süper Car yarışlarında ise ikinci gün yıldızlara adeta nazar değdi! Kariyerlerinde Dünya Ralli Şampiyonlukları bulunan üsta isimler, Fransız sporcu Sebastien Loeb ve Norveçli idol Peter Solberg, bugünlü qualifylerde genç rakiplerine karşı oldukça zorlandılar. Q2 yarışında Norveçli Andreas Bakkerud, 2.39.944’lük zamanıyla birinciliği ele alırken, Rus sporcu Timur Timerzyanoz 0.641 1.5 salise farkla 2’nci, 9 kez dünya ralli şampiyonluğu olan Fransız sporcu Sebastian Loeb ise 1.5 saniye farkla 3’ncü sırada damalı gördü. Norveçli Peter Solber, ‘arka bahçesindeki’ mücadelenin 2’nci Qualify’sinde 2.4 saniye geriden ve ancak 6’ncı sırayı alabildi. Solberg’in takım arkadaşı İngiliz sporcu Liam Doran’ın Mini’si ile takla atması nefesleri keserken, start düzlüğünün sonunda 5’li omuz omuza mücadeleden havada iki takla atarak çıkan Mini’den hızla ve sorunsuz çıkıp halkı selamlayan Doran’ın aracı da, yarış durdurulduğunda ambulansla birlikte parkura giren çekici ile servise götürüldü. Süpercar’ın diğer bir sanesi Amerikalı fantastik sporcu Ken Block, süpercar Q2 klasmanında ancak 13’ncülükte kendine yer bulabilirken, bir diğer efsane rallici Marcus Gronholm’un oğlu Nicolas da damalı gören  17 isim arasında son sırada yer aldı.

160611-hell4Trondhell’in doğal yamaç tribünlerini dolduran seyirciler, bugünkü yarışlardan aldıkları keyfi, taraftarı oldukları sporcular parkurda iken alkış ve ıslıklarıyla destekleyerek gösterdiler, Güneşli bir havanın varlığı ise, soğuk ülkenin insanlarını ‘cehennemin’ çayırlarında serpilerek güneşlenmelerine vesile oldu. Rallikros yarışlarında ikinci gün olan bugün, 3 ve 4’ncü Qualify mücadeleleri ile tamamlanacak. Toplam dört Qualify klasmanından edinilen puanların toplamıyla belirlenecek olan güncel klasmanlara göre de yarı finaller için eşleşmeler yapılacak. Yarı finaller ve ardından da finaller ise yarın (pazar) start alacak. Geçtiğimiz yıl 24 bin ile seyirci rekoru bulunan Trondhell’de yarın 30 bine yarkın biletli seyirciyle bu konuda yeni bir rekor kırılması bekleniyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Trondhell-Norveç

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top